Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Goede eerste dag op Europese Jeugdkampioenschappen

Op 17 juli werden de eerste partijen van het Europees Jeugdkampioenschap gespeeld. In totaal doen er zes Nederlanders mee aan het kampioenschap. Een aantal van deze Nederlanders maakt zeker kans op een finaleplaats, zo hebben Berry van Peer, Colin Roelofs en Sharon Jansen al eerder aan een Europees Jeugdkampioenschap meegedaan, Sharon Jansen speelde zelfs mee op het wereldkampioenschap in Canada.

Koppeltoernooien

Op de eerste dag werden onder andere de koppeltoernooien gespeeld. Berry van Peer en Niels Zonneveld vormde samen een koppel. De twee hebben met een aantal prachtige partijen de halve finale weten te bereiken. De halve finales zullen zaterdag gespeeld worden op het podium. Met het bereiken van de halve finale is Nederland al zeker van een medaille.

Het andere mannelijk koppel bestond uit Colin Roelofs en Kevin Doets. Dit koppel wist jammer genoeg niet zover te komen als het andere mannenkoppel. Roelofs en Doets strandde al in de poulefase.

De twee dames die zijn afgereisd naar Oostenrijk vormde ook samen een koppel. Hoewel het koppel, dat bestond uit Sharon Jansen en Vera Speth, een grote kans had op een medaille kwam het helaas niet zover. De twee kwamen de poule-fase met gemak door, de kwartfinale was al wat lastiger, maar deze wisten ze ook te winnen. Uiteindelijk stonde ze in de halve finale tegenover een koppel uit Rusland waar ze het met 1-3 tegen af moesten leggen. Beide dames kunnen zich nu volledige op het single toernooi gaan richten.

Jongens singletoernooi

Aansluitend aan het koppeltoernooi werd het singletoernooi voor jongens gespeeld. Colin Roelofs en Berry van Peer deden het hier erg goed. Zowel Roelfs als van Peer zijn door naar de halve finales. In de halve finale staan de twee Nederlanders tegenover elkaar, we zijn dus al verzekerd van een Nederlander in de finale. Kevin Doets en Niels Zonneveld brachten het er minder goed vanaf. Zonneveld verloor van een Schot en Doets van een Belg.

Back To Top