Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gibraltar Darts Trophy: vijf Nederlanders in tweede ronde

Jelle Klaasen Gibraltar Darts Trophy

European Tour Darts. Mike Zuydwijk, Benito van de Pas en Jelle Klaasen komen zaterdag 21 maart voor de tweede keer in actie op de Gibraltar Darts Trophy. Daarnaast verschijnen ook Michael van Gerwen en Vincent van der Voort op het podium.

Zuydwijk overleefde in zijn openingswedstrijd tegen Joe Murnan twee matchdarts en won uiteindelijk met 6-5. In de tweede ronde gaat Zuydwijk spelen tegen Justin Pipe, die de laatste maanden niet zijn beste spel laat zien.

Van de Pas en Klaasen hadden het in hun eerste ronde partijen een stuk gemakkelijker. ‘Big Ben’ versloeg Wes Newton met 6-0 en Klaasen verloor geen leg tegen Daryl Gurney. Voor een plaats in de derde ronde moeten zij afrekenen met Simon Whitlock en Brendan Dolan.

Van Gerwen treft Painter op Gibraltar Darts Trophy

Topfavoriet Van Gerwen speelt zijn eerste wedstrijd op de Gibraltar Darts Trophy tegen de ervaren Kevin Painter. ‘MvG’ zal hopen dat hij dit weekend beter speelt dan afgelopen donderdag tijdens de Premier League Darts. Onze landgenoot won toen van Dave Chisnall, maar was niet te spreken over zijn eigen prestaties.

Van Gerwen en ‘The Artist’ stonden zestien keer eerder tegenover elkaar. De huidige head-to-head tussenstand is precies in evenwicht. De laatste confrontatie vond ruim één jaar geleden plaats op een PDC European Tour Event, Van Gerwen stapte destijds met een 6-2 overwinning van het podium.

Van der Voort is de vijfde en laatste Nederlander die in actie komt op het tweede European Tour Event. ‘The Dutch Destroyer’ is gekoppeld aan de 29-jarige Kevin McDine. De Engelsman bereikte de tweede ronde dankzij een 6-2 overwinning op Ronny Huybrechts.

James Wade start met wedstrijd tegen Reyes

Titelverdediger James Wade begint zijn Gibraltar Darts Trophy met een wedstrijd tegen Christo Reyes, de sensatie van het afgelopen WK Darts 2015. Reyes plaatste zich voor de tweede ronde dankzij een 6-3 overwinning op Mark Webster uit Wales.

Programma Gibraltar Darts Trophy

Terry Jenkins v Tony Newell
Mervyn King v Antony Lopez
Justin Pipe v Mike Zuydwijk
Vincent van der Voort v Kevin McDine
Steve Beaton v Brian Woods
Brendan Dolan v Jelle Klaasen
Ian White v Nathan Derry
Michael Smith v Jamie Lewis
Simon Whitlock v Benito van de Pas
James Wade v Cristo Reyes
Peter Wright v Wayne Jones
Gary Anderson v Devon Petersen
Kim Huybrechts v Dimitri van den Bergh
Michael van Gerwen v Kevin Painter
Robert Thornton v Gerwyn Price
Stephen Bunting v Andy Smith

Back To Top