Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld live WK Darts 2018

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld WK Darts wedden bookmakers voorspellingen darten Getty

WK Darts 2018. Vrijdagavond speelt Michael van Gerwen om 20:00 uur in de kwartfinale van het wereldkampioen darts tegen Raymond van Barneveld. Daarna komen nog twee oud-kampioenen in actie: Gary Anderson versus Phil Taylor.

Donderdag kwamen er geen Nederlandse darters in actie, al viel er ook met toppers als Rob Cross, Phil Taylor en Gary Anderson genoeg te genieten in het Alexandra Palace te Londen. Nieuwe namen drukken hun neus tegen het venster: Dimitri van den Bergh, de Belgische wereldkampioen bij de junioren, versloeg Mensur Suljovic met liefst 4-0 en Jamie Lewis (26 jaar) drong door tot de laatste acht via de 4-1 zege op James Richardson.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Het gaat te ver om Barney een angstgegner te noemen van Michael van Gerwen, feit is dat de titelverdediger het regelmatig erg lastig heeft tegen de kampioen van 2007. Raymond van Barneveld won achttien van hun vijftig eerdere duels (plus een gelijkspel) en twee jaar geleden stond de Hagenaar in de achtste finale van het WK Darts in de weg van Mighty Mike. Dit jaar voegde de veteraan er overwinningen in de Premier League Darts en Champions League of Darts aan toe.

Gokken op WK Darts 2018 bookmakers GettyAl met al wint Van Gerwen dus circa twee derde van de duels tegen zijn landgenoot. En een significant deel van de nederlagen vond plaats toen hij nog een opkomende ster was. Toch is dit een affiche dat dartsfans doet handenwrijven, mede omdat Barney de laatste jaren een beetje door het jaar sukkelt om dan pas op het WK darten echt te ontvlammen. De ex-postbode staat gewoonweg prima te spelen momenteel. Na drie partijen is zijn gemiddelde tegen de 102, oftewel in de buurt van Van Gerwens 105.

Gary Anderson – Phil Taylor

Taylor pakte in 2013 voor het laatst de wereldtitel en in de jaren daarna greep Gary Anderson tweemaal de macht. Het is een van de tekenen dat van dit tweetal de Schot in de afgelopen jaren de betere speler was. Maar The Flying Scotsman kende geen briljant 2017. Vaak strandde hij zo in de kwart- of halve finale van darttoernooien en kabbelde zijn gemiddelde tussen de 95 en 100. Verdwenen was plots het gemak waarmee hij zijn pijlen in de treble boorde en moyennes van over de honderd realiseerde. Zit het nog wel goed met de motivatie bij de gemoedelijke Anderson?

Phil Taylor won dit jaar in elk geval nog een major en heeft een heldere missie voor ogen: zijn loopbaan afsluiten met een zeventiende wereldtitel. The Power bergt na dit WK Darts zijn pijltjes definitief op. Hij won 39 van de 56 eerdere duels met Anderson.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen WK Darts

Michael van Gerwen noteert 1.15 voor de winst en Raymond van Barneveld 5.45. De winnaar is de eerste speler met vijf sets en we tippen dat er minstens zeven sets nodig zijn. Over 6,5 sets noteert 1.82. Meer odds en info op: wedden op darts.

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Kwartfinales, best of 9 sets
Middagsessie vanaf 13.30

Jamie Lewis – Darren Webster
Rob Cross – Dimitri van den Bergh

Avondsessie vanaf 20.00

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
Winnaar Anderson – West – Phil Taylor

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top