Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

German Darts Masters 2017: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

michael van Gerwen German Darts Masters favorieten voorspellen getty

Michael van Gerwen speelt in de eerste ronde van de German Darts Masters tegen thuisspeler Martin Schindler. Het is het zevende (en laatste) evenement van de World Series of Darts. Acht toppers van de PDC nemen het op tegen acht locals.

De naam van het toernooi te Düsseldorf is verwarrend. Eerder dit jaar vond er al een German Darts Masters plaats in het Duitse Jena, als onderdeel van de PDC Pro Tour. Het was een van de vele weekenden dat Van Gerwen toesloeg en zijn toch al imposante prijzenkast nog propvoller maakte. En spelen bij de oosterburen ligt de Brabander wel, want vorige zondag sleepte hij maar weer eens een prijs binnen in Gottingen. In de finale van de European Tour-toernooitje versloeg hij Rob Cross met 6-4.

German Darts Masters – Michael van Gerwen

Raymond van Barneveld Michael van Gerwen German Darts Masters programma wedden GettyBegin november wordt de finale van de World Series gehouden. Daar zijn spelers welkom die tijdens de zeven voorafgaande evenementen voldoende punten bijeen hebben gesprokkeld. Mighty Mike is natuurlijk al lang en zeker geplaatst, al gaat Gary Anderson hem momenteel voor op de World Series ranking. Raymond van Barneveld staat vierde, terwijl een plek in de top acht genoeg is voor directe plaatsing.

Van Gerwen en Barney, die opent tegen Stefan Stoyke, kunnen elkaar pas in de eindstrijd tegenkomen. In de tweede ronde kan Van Gerwen stuiten op James Wade, in de halve finale op Phil Taylor.
Raymond van Barneveld zou in de kwartfinale tegen Anderson kunnen uitkomen. De partijen gaan in de openingsronde om best of 11 legs en in alle rondes daarna om best of 21 legs. Die relatief korte matches geven de Duitse locals wat meer kans om te stunten tegen hun beruchte opponenten.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Favorieten World Series toernooi

Zeven van de acht thuisspelers (wat niet helemaal waar is, want er zit één Oostenrijker tussen) zijn zelfs bij echte dartvolgers onbekenden. De uitzondering is Max Hopp, de kampioen bij het WK Darts junioren in 2015. De 21-jarige darter versloeg begin dit jaar Vincent van der Voort op het reguliere WK Darts.

Wedden op darts? Michael van Gerwen is de favoriet op 1.67, gevolgd door Gary Anderson op 7.00 en Peter Wright op 7.00. Een overwinning van Van Barneveld staat bij bookmaker Mr Green op 29.00.

Programma German Darts Masters

vrijdag 20 oktober vanaf 20.00 uur
Gary Anderson – Max Hopp
Raymond van Barneveld – Stefan Stoyke
Peter Wright – Dragutin Horvat
Kyle Anderson – Mensur Suljovic
Michael van Gerwen – Martin Schindler
James Wade – Kevin Munch
Phil Taylor – Robert Marijanovic
Daryl Gurney – Maik Langendorf

Back To Top