Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

German Darts Master 2014: Mighty Mike vs. The Power

De German Darts Master is een onderdeel van de PDC European Tour. Van 19 tot 21 april werd dit derde evenement van de PDC European Tour gespeeld in Berlijn. Het deelnemersveld bestaat uit 48 spelers. Met een prijzenpot van in totaal £100,000 waarvan £20.000 voor de winnaar staat er flink wat op het spel. De winnaar van dit derde evenement in de PDC European Tour is de Engelsman Phil Taylor na zijn winst op de Michael van Gerwen.

Verloop van het toernooi

Phil Taylor heeft het niet makkelijk gehad. De weg naar de finale was zwaar voor Phil. De Engelsman wist voor het bereiken van de finale al Stephen Bunting, Michael Smith en Dave Chisnall te verslaan. De eerstgenoemde is regerend Lakeside kampioen en zeker geen makkelijke tegenstander. Phil Taylor stond in de halve finale tegenover Stephen Bunting. Ondanks het feit dat de tegenstander van Phil redelijk sterk was wist hij toch met 6-3 te winnen.

Michael van Gerwen moest ook een lange weg afleggen richting de finale. De regerend wereldkampioen wist zich goed staande te houden op zijn weg richting de finale. In de kwart finale wist va Gerwen zelfs de nul te houden tegen zijn tegenstander Steve Beaton. In de halve finale speelde de Nederlander tegen Adrian Lewis. Adrian Lewis heeft een flinke palmares. De Engelsman was in 2013 nog Europees kampioen en in 2011 en 2012 was hij wereldkampioen. Toch wist Mighty Mike met 6-3 van de Engelsman te winnen, zo wist zich voor de finale te plaatsen.

Finale: van Gerwen – Taylor

In de finale kwamen regerend wereldkampioen van Gerwen en veertienvoudig wereldkampioen Taylor elkaar tegen. Vorig jaar wist van Gerwen in de finale van het wereldkampioenschap nog van Taylor te winnen. Tijdens de Premier League Darts ronde op 6 februari won van Gerwen zelfs nog met 0-7 van Taylor.

Maar op 17 april tijdens de Premier League Darts wist Taylor weer eens te winnen van Mighty Mike met 7-4. De finale zou dus een spannende pot worden want beide waren erg gewaagd aan elkaar.

De finale tussen beide begon erg rustig. Het begon met 0-1 voor Taylor, daarna wist van Gerwen er een gelijkspel van te maken. Taylor weet uit te lopen tot een 3-1 voorsprong waarna van Gerwen weer terug komt. Vervolgens gaat het weer redelijk gelijk op tussen beide. Uiteindelijk werd het door een aantal hoge scores van Taylor 5-4. Taylor begint de laatst gespeelde leg met 180. Na een aantal fouten aan beide kanten delfde van Gerwen het onderspit. Met een dubbel 16 wist Taylor uiteindelijk de German Darts Masters te winnen.

Het 4e evenement in de PDC European Tour zal plaatsvinden in Salzburg, Oostenrijk van 20 tot 22 juni.

Back To Top