Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson wint twintigste Players Championship van 2014

Gary Anderson

De winnaar van de twintigste Players Championship is Gary Anderson. Daarmee is de Schot ook Michael van Gerwen voorbijgestreefd als nummer één op de PDC WorldTour Orde of Merit en begint hij komend weekend als top-seed aan de Players Championship Finales. Eerder won Anderson al Players Championship 1, 3, 11, en 13. Adrian Lewis gooide in de derde ronde een negendarter in zijn partij tegen Wes Newton maar overleefde de man uit Fleetwood niet.

Anderson kende goede start op Players Championship

Anderson speelde de finale van Players Championship 20 tegen Peter Wright die uitmondde in een beslisser. Andersons dag was meteen al goed begonnen met een 6-2 overwinning op Gerwyn Price, de man die dit weekend de grootste verrassing was toen hij op zaterdag de halve finale bereikte. Ook zijn tegenstanders in de daaropvolgende wedstrijden waren geen enkel probleem voor de Flying Scotsman. Paul Amos kreeg een originele Schotse 6-0 whitewash over zich heen, David Pallett ging er met 6-4 uit en Matt Clark werd eveneens gefêteerd op een 6-0 nederlaag.

In de kwartfinale trof Gary Anderson de winnaar van de 19de Players Championship, Ian White, die niet de vorm had van een dag eerder. Diamond werd met met 6-2 naar huis gestuurd. In de halve finale moest James Wade het afleggen met 6-5 in de decider en in de finale was Peter Wright dichtbij een zege maar Anderson besliste de decider opnieuw in zijn voordeel en boekte de tweede 6-5 overwinning op rij.

Laatst overgebleven Nederlander onderuit tegen Wade

De beste Nederlander van de dag was Ron Meulenkamp. Hij bereikte de kwartfinales waarin hij met 3-6 onderuit ging tegen James Wade. Christian Kist en Vincent van der Voort gingen er een ronde eerder uit. Richie Howson versloeg Kist met 6-1. Onderweg had Christian Kist afgerekend met John Part, Brendan Dolan en Jeff Batham. Kist komt uiteindelijk uit op de 32ste plaats van de ProTour Order of Merit en speelt dus volgende week de Players Championship finales in Minehead.

Peter Wright was met 6-4 te sterk voor Van der Voort die eerder op de dag Jerry Hendriks, Darren Johnson en Johnny Haines had verslagen. Jelle Klaasen won zijn eerste partij tegen Colin Osborne met 6-0 en versloeg vervolgens Steve Brown met 6-2. In de volgende Ronde was Mervyn King net iets te sterk. Raymond van Barneveld werd al meteen in de eerste ronde door Prakash Jiwa met 6-4 uitgeschakeld.

Desondanks staat Van Barneveld 31ste in de ProTour Order of Merit. Klaasen eindigt op plaats 28 en Benito van de Pas op 29. Van der Voort staat dertiende en de door ziekte afwezige Michael van Gerwen zakt naar de tweede plaats en is daarmee top-seed af.

Player Championship Finals

De finales van de Players Championship worden komend weekend van 28 t/m 30 november, verdeeld over drie dagen met elk twee sessies per dag, in het Butlins Resort in het Engelse plaatsje Minehead gespeeld. Michael van Gerwen is titelverdediger en hij heeft Raymond van Barneveld geloot als zijn eerste tegenstander.

Loting Players Championship Finals 2014

Gary Anderson (1) v Christian Kist (32)
Stephen Bunting (16) v Steve Beaton (17)
Mervyn King (8) v Andrew Gilding (25)
Phil Taylor (9) v Ronnie Baxter (24)
James Wade (5) v Jelle Klaasen (28)
Simon Whitlock (12) v Dean Winstanley (21)
Peter Wright (4) v Benito van de Pas (29)
Vincent van der Voort (13) v Andy Hamilton (20)
Michael van Gerwen (2) v Raymond van Barneveld (31)
Kim Huybrechts (15) v Terry Jenkins (18)
Brendan Dolan (7) v Kevin Painter (26)
Justin Pipe (10) v Wes Newton (23)
Robert Thornton (6) v Darren Webster (27)
Ian White (11) v Jamie Caven (22)
Michael Smith (3) v Andy Smith (30)
Adrian Lewis (14) v Dave Chisnall (19)

Back To Top