Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson wint Players Championship Finals 2014

Gary Anderson

Nadat hij dit jaar al de beste speler was in de PDC ProTour, heeft Gary Anderson de kers op de taart gezet met het winnen van de Cash Converters Players Championship Finals. In de finale trof hij Adrian Lewis.

Vierde ‘tv-titel’ voor Gary Anderson

Gary Anderson versloeg Adrian Lewis met 11-6. De schot ging goed van start en stond al snel 3-1 voor. Lewis sloeg terug en kwam met 3-3 weer langszij, en even later bij 4-4. Anderson pakte de volgende vier legs voor 8-4 en opnieuw kan Lewis het gat kleiner maken bij 8-6. Anderson geeft hem echter geen ruimte meer en stoomt op naar de 11-6 overwinning. Met zijn zege in de Players Championship Finals mag Anderson een vierde ‘tv-titel’ toevoegen aan zijn palmarés. Hij neemt de hoofdprijs van £65.000 mee naar huis en daarmee stijgt Anderson naar de vierde plaats op de PDC Order of Merit.

“Ik heb me dit jaar uit de naad gewerkt om de als eerst geplaatste te worden en om eerlijk te zijn had ik waarschijnlijk de moeilijkste loting die je zou kunen hebben,” vertelde Anderson na afloop van de finale. “Dat maakt het winnen van het toernooi wel heel bijzonder”. De Schot bereikte de finale via overwinningen op Christian Kist, Stephen Bunting, Phil Taylor en in de halve finale versloeg hij Vincent van der Voort. Onderweg naar de titel versloeg Anderson vier wereldkampioenen. Gezien zijn huidige niveau is hij een goede kandidaat om er begin januari zelf een te worden.

Na 7 jaar een overwinning op Phil Taylor

“Het is fijn om Phil te verslaan en vervolgens verder te gaan met het winnen van het toernooi, want er zijn niet veel spelers die dat doen,” zei Anderson. De meeste spelers die Taylor een nederlaag toebrengen, gaan in hun daaropvolgende wedstrijd onderuit. Voor Anderson is het voor het eerst in zeven jaar dat hij weer een zege boekte op ‘The Power’. Taylor heeft nog niet zijn oude niveau herwonnen en dat betekent dat de strijd straks op het WK helemaal openligt.

Indirect heeft Anderson zijn succes aan Michael van Gerwen te danken. Die gaf hem nu bijna een jaar geleden tijdens het WK een enorme afstraffing op het podium. Anderson besloot daarna dat het nu welletjes was met onderpresteren en dat het tijd was om de moeilijke periode waar hij inzat, af te sluiten. Nadat zijn vader was overleden, verkeerde de Schot bijna twee jaar in een dip. De nederlaag tegen Van Gerwen was de spreekwoordelijke schop onder de kont die hij nodig had. Anderson begon het nieuwe seizoen goed en wist die vorm het hele jaar vast te houden. Hij won dit jaar zeven ProTour darts events Championship events en werd mede daardoor klassementsleider in de PDC ProTour of Merit. Eigenlijk is hij de beste speler ter wereld op dit moment.

Anderson werd ook wel een beetje geholpen door het lot omdat Lewis andere dingen aan zijn hoofd had terwijl hij aan de oche stond. Op donderdag werd zijn kind in het ziekenhuis opgenomen en zo iets heeft toch invloed op iemands spel. Dat Lewis de finale haalde, zegt iets over het potentieel van deze man straks op het WK.

Van der Voort onderuit in halve finale

Vincent van der Voort was de beste Nederlander in dit toernooi. Na een overwinning gisteren op Peter Wright, boekte hij een 10-8 zege op Dean Dean Winstanley in de kwartfinale.In de halve finale trof hij Anderson die vrij makkelijk uitliep naar een 10-3 voorsprong. Van der Voort kwam terug naar 10-7 maar kon toen Anderson niet langer vastgepind houden. Van der Voort neemt £17,000 mee naar huis.

Uitslagen 30 november Players Championship Finals 2014

Kwartfinales
Jamie Caven 9-10 Adrian Lewis
Terry Jenkins 5-10 Wes Newton
Dean Winstanley 8-10 Vincent van der Voort
Gary Anderson 10-6 Phil Taylor

Halve finales
Wes Newton 6-11 Adrian Lewis
Gary Anderson 11-7 Vincent van der Voort

Finale
Gary Anderson 11-6 Adrian Lewis

Back To Top