Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson wint laatste Players Championship toernooi

Gary Anderson US Darts Masters | Getty

Players Championship Darts 2015. Gary Anderson heeft gisteren het laatste Players Championship Event op zijn naam geschreven. ‘The Flying Scotsman’, die in de finale met 6-2 won van James Wade, betekent het zijn tweede Players Championship titel die 10.000 Britse ponden waard is.

Hoewel Anderson zijn finale eenvoudig wist te winnen, had hij de grootste moeite om zijn eerste twee rondes door te komen. Zowel tegen Joey ten Berge als tegen Nigel Heydon had de Schot een beslissende elfde leg nodig. Hierna volgden er zeges op Alan Norris, Adrian Lewis, Stephen Bunting en Dave Chisnall.

Medefinalist Wade schreef gisteren geschiedenis in Coventry. ‘The Machine’ is namelijk pas de tweede speler die honderd kwartfinales weet te bereiken op de PDC ProTour. In zijn ‘road to the final’ won hij achtereenvolgens van Tony Robinson, Colin Lloyd, Nathan Derry, Phil Taylor en Ian White. In de halve finale was de Engelsman met 6-4 te sterk voor Jelle Klaasen.

De 31-jarige Klaasen was met zijn plaats bij de laatste vier de beste Nederlander in Coventry. ‘Cobra’ had een gunstige loting en wist hierdoor gemakkelijk door te stoten tot de halve finale. Benito van de Pas, zaterdag nog verliezend finalist, ging gisteren in de derde ronde onderuit tegen Phil Taylor. Raymond van Barneveld verloor in de vierde ronde van Stephen Bunting.

Uitslagen Players Championship 20

Kwartfinale
Jelle Klaasen – Robbie Green 6-4
James Wade – Ian White 6-1
Dave Chisnall – Simon Whitlock 6-5
Gary Anderson – Stephen Bunting 6-2

Halve finale
Jelle Klaasen – James Wade 4-6
Gary Anderson – Dave Chisnall 6-2

Finale
Gary Anderson – James Wade 6-2

Deelnemers en loting Players Championships Finals bekend

Phil Taylor Players Championship Darts 2015Op vrijdag 27 november gaat in Minehead het Players Championships Finals van start. Na het afronden van alle ProTour Events zijn de deelnemers van dit grote toernooi bekend. Inmiddels heeft de PDC ook de loting verricht en dit leverde een aantal interessante ontmoetingen op.

De meest uit het oog springende wedstrijd gaat natuurlijk tussen titelverdediger Gary Anderson en Phil Taylor. Daarnaast maken ook vijf Nederlanders hun opwachting in Minehead: Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen. De loting van onze landgenoten is hieronder te bekijken.

Loting Nederlanders Players Championship Finals

Michael van Gerwen – Keegan Brown
Vincent van der Voort – Justin Pipe
Benito van de Pas – Stephen Bunting
Raymond van Barneveld – Ian White
Jelle Klaasen – Gerwyn Price

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn bij het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten bij PDC-Europe.

Back To Top