Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson winnaar Premier League Darts 2015

Gary Anderson Premier League Darts

Premier League Darts. Gary Anderson heeft zich gisteren laten kronen tot winnaar van de Betway Premier League Darts 2015. ‘The Flying Scotsman’, die het toernooi in 2011 voor het eerst wist te winnen, rekende in een sterke finale met 11-7 af met Michael van Gerwen.

Anderson begon de avond met een ontmoeting met Dave Chisnall. Lange tijd zag het er niet naar uit dat de wereldkampioen van 2015 zich zou gaan plaatsen voor de finale. Na de break wist hij zijn niveau om hoog te tillen om vervolgens met 10-9 te winnen van ‘Chizzy’, die daarvoor drie matchdarts niet wist te verzilveren.

Van Gerwen derde achtereenvolgende jaar in finale

Van Gerwen bereikte de finale dankzij een overwinning op titelverdediger Raymond van Barneveld . ‘Barney’ begon sterk aan zijn halve finale en nam een 7-4 voorsprong. Van Gerwen gaf zich echter niet gewonnen en boog deze achterstand naar een 9-7 stand in zijn voordeel. Van Barneveld wist nog terug te komen tot 9-8, maar kon niet voorkomen dat de nummer één van de wereld zich voor het derde achtereenvolgende jaar plaatste voor de finale.

In de finale bleek Anderson een maatje te groot voor Van Gerwen, die enorm veel dubbels miste. Met een gemiddelde van 104.85 stapte de Schot met een 11-7 overwinning van het podium. Zijn tweede Premier League titel levert hem bovendien 200.000 Britse ponden op. Runner-up Van Gerwen moet het doen met ‘slechts’ 100.000 pond.

Premier League Darts betekent veel voor Anderson

‘’Het is vier jaar geleden dat ik deze trofee voor het laatst omhoog mocht houden, dus dit betekent erg veel voor me’’, aldus Anderson op PDC.tv. ‘’Ik heb gewonnen van twee fantastische spelers. Dave was de beste van de Premier League en Michael wint bijna alles wat er te winnen valt dit jaar.’’

‘Mighty Mike’ baalde na afloop van zijn gemiste kansen: ‘’Gary speelde goed en is een fantastische speler, maar Dave kreeg drie matchdarts tegen hem en ook ik liet mijn kansen liggen in de finale. Het geluk op de dubbels was dus aan zijn kant, maar soms heb je dat nodig om een wedstrijd in jouw voordeel te beslissen.’’

Uitslagen Premier League Darts donderdag 21 mei

Halve finale
Gary Anderson – Dave Chisnall 10-9
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld 10-8

Finale
Gary Anderson – Michael van Gerwen 11-7

Back To Top