Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson winnaar eerste Players Championship

Gary Anderson Players Championship

Players Championship Darts. Gary Anderson heeft het eerste Players Championship toernooi op zijn naam geschreven. ‘The Flying Scotsman’ was oppermachtig in Barnsley en won in de finale met 6-5 van James Wade.

Wereldkampioen Anderson begon de dag met comfortabele overwinningen op Dave Ladley en John Bowles en Chris Dobey. In de vierde ronde won de Schot met grote cijfers van Stephen Bunting en ‘whitewashte’ hij Adrian Lewis in de kwartfinale. De finale bereikte Anderson dankzij een 6-2 overwinning op Dave Chisnall. In deze wedstrijd noteerde hij een gemiddelde van maar liefst 109.83.

‘The Machine’ bereikte de finale door achtereenvolgens te winnen van Mark Cox, Mark Frost, Kevin Thomas, Dean Winstanley, Magnus Caris en Ian White. Als verliezend finalist mocht de nummer zes van de wereld 5.000 pond in ontvangst nemen.

Drie Nederlanders bij laatste zestien

Joey ten Berge, Jelle Klaasen en Dirk van Duijvenbode waren de beste Nederlanders op het eerste event in Barnsley. De drie Nederlanders behaalde een plaats bij de laatste zestien, voordat ze onderuit gingen tegen Ian White, Adrian Lewis en Dave Chisnall.

Michael van Gerwen verloor opvallend genoeg al in de eerste ronde. ‘Mighty Mike’ won afgelopen donderdag nog van Phil Taylor, maar moest gisteren zijn meerdere erkennen in Kyle Anderson. Ook Vincent van der Voort ging in de eerste ronde onderuit, hij verloor van Ross Smith. Raymond van Barneveld schopte het tot de derde ronde, waarin Adrian Lewis met 6-5 te sterk was.

Negendarter voor Nathan Derry in Barnsley

Het gooien van een negendarter lijkt niet langer een zeldzaam iets. Ook op het eerste Players Championship toernooi werd een ultieme leg geproduceerd. Debutant Nathan Derry was de gelukkige in zijn wedstrijd tegen Darren Johnson. Het leverde echter geen overwinning op voor de Brit, want hij ging alsnog met 6-5 onderuit tegen zijn opponent.

Uitslagen Players Championship One

Laatste zestien
Kevin Painter 6-5 Joe Murnan
Ian White 6-2 Joey ten Berge
Magnus Caris 6-4 Peter Wright
James Wade 6-3 Dean Winstanley
Gary Anderson 6-1 Stephen Bunting
Adrian Lewis 6-5 Jelle Klaasen
Joe Cullen 6-2 Alan Norris
Dave Chisnall 6-1 Dirk van Duijvenbode

Kwartfinale
Ian White 6-4 Kevin Painter
James Wade 6-5 Magnus Caris
Gary Anderson 6-0 Adrian Lewis
Dave Chisnall 6-0 Joe Cullen

Halve finale
James Wade 6-5 Ian White
Gary Anderson 6-2 Dave Chisnall

Finale
Gary Anderson 6-5 James Wade

Back To Top