Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Gary Anderson moet wennen aan leven als wereldkampioen

Gary Anderson

Dartnieuws. Gary Anderson moet er nog erg aan wennen dat hij nu wereldkampioen is. Begin januari stond hij opeens in de finale van het PDC-wereldkampioenschap tegenover zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor die hij met 7-6 versloeg. Bovendien werd hij onlangs ook nog eens benoemd tot PDC Speler van het Jaar, Pro Tour Speler van het Jaar, Fans’ Speler van het Jaar en Spelers’ Speler van het Jaar. Het overrompelde hem behoorlijk, zo liet hij weten in een interview met sportinglife.com.

Goed jaar voor Gary Anderson

Anderson had het hele afgelopen jaar al goed gespeeld, won het ene Players Championship Event na het andere en in de maand voor het WK boekte hij succes op het eindtoernooi in Minehead. Dat Anderson de wereldtitel pakte, was dan ook niet een hele grote verrassing voor de fans en insiders.

Gary Anderson speelde een ijzersterk WK. Hij zette een nieuw WK-record neer door vierenzestig keer een 180 te gooien en onderweg versloeg hij beide finalisten van het afgelopen jaar: Peter Wright én titelverdediger Michael van Gerwen. In de finale tegen Taylor liet hij zich nu eens niet van de wijs brengen door ‘the Power’, ook niet toen die laat in de wedstrijd terug dreigde te komen.

Echt tot hem doordringen, doet het dan ook nog niet dat hij de nieuwe nummer een van de wereld is. “Ik weet eigenlijk niet hoe het voelt… ik heb eigenlijk nog geen tijd gehad daarover na te denken. Het is net alsof ik na die finale achter elkaar ben doorgegaan,” vertelde Anderson. “Er zijn allerlei evenementen en persconferenties, wat allemaal heel leuk is, maar ook erg vermoeiend. Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten,” aldus Anderson, die eraan toevoegde dat al dat gedoe eigenlijk helemaal niks voor hem is. “Ik ben nog altijd dezelfde Gary Anderson alleen staat er nu veel meer druk op me en daar hou ik niet van – Ik hou van het rustige leven!”

Enorme druk bij Gary Anderson

Maar ook binnen het darten zelf is die druk enorm toegenomen, er wordt veel meer van hem verwacht, door de fans, maar ook door andere spelers. “Natuurlijk staat er nu een prijs op mijn hoofd want nu dat ik wereldkampioen ben en zal iedereen erop gebrand zijn om me te verslaan,” reageerde Anderson. “Dat gebeurde bij MVG en Adrian Lewis toen zij het WK wonnen – mensen willen je verslaan. Ik hoop alleen dat ik mijn spel weer op het niveau van afgelopen jaar kan krijgen en zo doorgaan”.

Hij zal dan ook blij zijn als hij het niveau van afgelopen jaar kan evenaren, maar zelfs als hij de helft daarvan presteert is hij nog tevreden. “Het is moeilijk want het talent binnen het darten wordt alsmaar beter dus elke wedstrijd die je speelt wordt moeilijker,” zei Anderson, die zich ook bewust is dat de dartssport zelf nog altijd sterk in de lift zit. “Alle toernooien zijn nu zo populair, de ene dag begint de kaartverkoop, de volgende dag is alles weg, Darts wordt steeds groter en groter, de kijkcijfers voor de wereldkampioenschappen lagen hoger dan die voor de Ryder Cup. Dus het laat wel zien hoe goed de PDC, Barry Hearn en de sponsors nu achter ons staan.

Ook 2015 goed begonnen voor Anderson

Gary Andersons jaar begon goed. Hij haalde de halve finales van de Unibet Masters eerder deze maand in Milton Keynes waar hij door Raymond van Barneveld werd verslagen en afgelopen week in Leeds beleefde een gedroomde start van de Premier League met een 7-5 overwinning op Taylor – die hij nu drie keer op rij heeft verslagen.

Back To Top