Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale World Matchplay Darts live streaming: Michael van Gerwen – James Wade

Michael van Gerwen World Matchplay Darts 2015

BetVictor World Matchplay Darts 2015. Michael van Gerwen staat opnieuw in de finale van een van de mooiste darttoernooien van het jaar: de World Matchplay Darts 2015. In de finale treft de Nederlander James Wade. Deze partij staat om 20.20 uur gepland.

De huidige nummer één van de wereld bereikte de finale dankzij een overwinning op Peter Wright: 17-12. ‘’Dit is fantastisch voor mij’’, aldus Van Gerwen na afloop van zijn zege. ‘’Het was een goed optreden, maar toch weet ik dat ik nog beter kan spelen dan dit.’’

Wade via Taylor naar finale World Matchplay

James Wade wist in de halve finale af te rekenen met Phil Taylor, die sinds 2007 ongeslagen was op dit toernooi. ‘The Machine’ speelde een fantastische partij en stapte met een 17-14 overwinning van het podium in Winter Gardens.

‘’Phil heeft me vaak verslagen, dus ik ben een beetje sprakeloos van deze prestatie’’, vertelde Wade. ‘’Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou spelen, maar ik heb hem kunnen verslaan en kijk nu uit naar de finale tegen Michael.’’

Van Gerwen vol zelfvertrouwen tegen Wade

De 26-jarige Van Gerwen sprak met gemengde gevoelens over zijn tegenstander in de finale. Enerzijds had hij graag revanche genomen op zijn nederlaag van vorig jaar tegen Taylor, maar anderzijds is hij een stap dichterbij zijn eerste titel in Blackpool.

‘’De nederlaag van Phil is een bonus, maar ik had graag revanche op hem genomen. Ik ben de grote favoriet tegen James, maar hij speelde fenomenaal tegen Phil. Ik moet zorgen dat ik goed voorbereid ben op mijn wedstrijd tegen James’’, blikte Van Gerwen vooruit op de finale.

‘’Ik heb veel zelfvertrouwen en wil dit uitstralen in de finale. Ik heb dit toernooi nog nooit gewonnen en James wel, dus nu is het mijn beurt. Een titel zou erg speciaal zijn en ik hoop de trofee omhoog te mogen houden.’’

Van Gerwen favoriet voor eerste titel World Matchplay

Michael van Gerwen is door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de eindzege op de World Matchplay. Mocht de Nederlander ook daadwerkelijk aan het langste eind trekken, dan is dit zijn eerste titel in Winter Gardens.

Een overwinning voor ‘Mighty Mike’ staat genoteerd voor 1.26, tegenover een odd van 3.90 voor Wade. Naast het kiezen van de juiste winnaar kan er ook worden ingezet op andere factoren, zoals de meeste 180-ers, hoogste finish of correcte score.

Wedden op darten tips

  • Meeste 180s voor James Wade @ 8,50
  • Van Gerwen wint met 18-10 correct score @ 12,50
  • Hoogste finish voor Van Gerwen @ 1.57
Back To Top