Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale World Matchplay Darts 2017: Phil Taylor – Peter Wright

Finale World Matchplay Darts 2017: Phil Taylor - Peter Wright

World Matchplay 2017. Zondag speelt Peter Wright in de finale van het World Matchplay Darts tegen Phil Taylor. De eindstrijd begint om 20:00 uur en gaat om best of 35 legs (dus de eerste tot 18).

Vrijdag werd Michael van Gerwen meedogenloos van zijn titel beroofd door Phil Taylor. De dartspionier gaf met groot genoegen zijn jonge uitdager een draai om de oren: 16-6. Die cijfers geven niet weer hoe klein de verschillen eigenlijk waren. Mighty Mike liet het afweten bij het finishen: hij raakte maar zes van zijn 27 legdarts (22 procent). Qua gemiddelde zaten ze beide op 101.

Wedden op darts? Zie onder. Inzetten doe je bij Mr Green!

Taylor laat zien wat hij nog in huis heeft

Zaterdag maakte Phil Taylor echter wel ouderwets gehakt van zijn opponent. Hij zette stadgenoot Adrian Lewis met 17-9 opzij met een gemiddelde van dik 102, terwijl de andere oud-wereldkampioen op 93,5 bleef hangen.

Kennelijk doet de Winter Gardens in Blackpool iets met The Power. Hij won de titel op deze locatie al vijftien maal. Tussen 2008 en 2015 maakte hij het wel heel erg bont door jaar in jaar uit te zegevieren en daardoor 38 keer op rij ongeslagen te blijven bij het World Matchplay.

De eerste editie van dit toernooi vond 23 jaar geleden plaats en Taylor is de enige man van dat deelnemersveld die er ook nu nog bij is. Inmiddels heeft hij over de honderd partijen gespeeld hier in Blackpool. Van de twintig hoogste gemiddeldes die op het WMD zijn neergezet heeft Taylor er liefst zestien gerealiseerd.

Phil Taylor – Peter Wright Finale World Matchplay Darts 2017

In 2014 won hij deze titel voor het laatst en dat is tevens tot nu toe zijn meest recente succesvolle optreden in een major. Het ironische is dat deze opleving komt terwijl hij zijn afscheid heeft aangekondigd. Maar Taylor is een wispelturige kerel en een eventuele titel kan hem zomaar doen besluiten om ook 2018 zijn pijltjes niet definitief in het doosje te schuiven.

Peter Wright overtuigde in maar twee van zijn vier vorige rondes. Aan het begin van het toernooi leek de Schot te zoeken naar een nieuw ritme van gooien, want hij wisselde vliegensvlugge beurten af met slome. Beide heren wonnen twee van de vier onderlinge duels in 2017.

Wedtips World Matchplay finale

Phil Taylor is de favoriet op @1.50, Peter Wright noteert @2.63 bij Mr Green. Een redelijk safe bet lijkt dat er minstens 31 legs worden gespeeld (dus een uitslag van 18-13 of hoger). Over 30,5 legs noteert @1.53.

Back To Top