Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale World Grand Prix 2015: Michael van Gerwen – Robert Thornton

Michael van Gerwen World Grand Prix 2015

Finale World Grand Prix 2015. Michael van Gerwen en Robert Thornton gaan onderling uitmaken wie de grote winnaar wordt van de World Grand Prix Darts. Deze finale staat zaterdag 10 oktober om 21.30 uur op het programma in Dublin.

Regerend kampioen Van Gerwen bereikte de finale dankzij een 4-1 overwinning op Mark Webster, die eerder nog te sterk was voor Jelle Klaasen. In de beginfase van het duel ging het nog gelijk op, maar op het moment dat ‘Mighty Mike’ de break wist te forceren kwam hij niet meer in de problemen.

Finale World Grand Prix 2015 live kijken? Bekijk hier de mogelijkheden.

‘’Dit is een fantastisch gevoel’’, aldus Van Gerwen, die in 2012 en 2014 al de sterkste was in Dublin. ‘’Scorend was ik vandaag fenomenaal en ik hoop dat ik deze vorm meeneem naar de finale. In het begin van de wedstrijd was ik niet erg sterk, maar gelukkig heb ik de wedstrijd in mijn voordeel kunnen beslissen.’’

Thornton klaar voor eerste finale World Grand Prix

Thornton plaatste zich via Mensur Suljovic, de bedwinger van Vincent van der Voort, voor zijn eerste finale in Dublin. De huidige nummer zeven van de Order of Merit kwam in voorgaande edities nooit verder dan de kwartfinale.

‘’Ik ben enorm blij met deze overwinning. Het was een mooie wedstrijd en ik ben een echte vechter. Mensur heeft me de laatste paar keer verslagen, dus gelukkig is het nu wel mijn kant op gevallen’’, vertelde Thornton na afloop.

De ervaren Schot vindt het, in tegenstelling tot andere spelers, niet erg om met het ‘double-in double-out’ format te werken. ‘’Ik houd van dit format. Sommige spelers vinden het niet fijn, maar het is mijn favoriete spel en het brengt het beste in mij naar boven.’’

Van Gerwen favoriet voor derde World Grand Prix titel

De 26-jarige Van Gerwen is door de bookmakers aangewezen als topfavoriet voor de titel. De Nederlander en Schot stonden acht keer eerder tegenover elkaar en ‘The Thorn’ wist niet één ontmoeting te winnen. De laatste confrontatie stond vorige maand op het programma tijdens de European Darts Matchplay en werd met 6-1 gewonnen door Van Gerwen.

‘’Robert is een fantastische speler. Het is een vechter en geeft nooit op, dus het gaat een zware wedstrijd worden. Ik wil het hem zo moeilijk mogelijk maken en hoop mijn hattrick in Dublin te winnen’’, aldus ‘MvG’, die met de World Grand Prix in 2012 zijn eerste grote titel won bij de PDC.

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn op de finaledag van het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top