Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Premier League of Darts 2016: Michael van Gerwen – Phil Taylor

Michael van Gerwen Premier league of Darts 2016 finale getty

Finale Premier League of Darts: Michael van Gerwen – Phil Taylor. Na 3,5 maand elke week topdarts culmineert de Premier League of Darts vanavond. Michael van Gerwen staat in zijn vierde finale op rij. Phil Taylor gaat voor zijn zevende zege in acht finales.

Michael van Gerwen via Adrian Lewis naar finale

Eerder op de avond moest gedoodverfd favoriet Michael van Gerwen eerst in de halve finale met Adrian Lewis. En meteen maakte Mighty Mike duidelijk dat hij in de O2 Arena van Londen staat om zijn tweede Premier League na 2013 te winnen. Want Lewis gooide in de eerste leg van Van Gerwen wel een 180, de Nederlander hield zijn leg wel. En toen Lewis twee dubbels miste in zijn eigen leg, zette Van Gerwen de toon voor de wedstrijd.

Lewis brak Van Gerwen nog wel in de derde leg door een 14-darter, maar daarna was het hek van de dam. De Nederlander won vier legs op rij en liep snel uit naar een 6-1 voorsprong, met in die vier legs onder meer een elfdarter. Daarna liet Van Gerwen even de teugels vieren en kon Lewis profiteren tot 6-4.

Maar toen was Mighty Mike niet meer te houden: met nog eens twee elfdarters knalde hij door naar een 10-4 overwinning. Zijn gemiddelde van 103.19 en een dubbelpercentage van 38% laten zien dat hij hopelijk nog iets beter kan in de finale.

Phil Taylor ontdoet zich van Gary Anderson

In de andere halve finale was er meer spanning, zoals van tevoren ook werd verwacht. Levende legende Phil Taylor haalde vorig jaar voor het eerst de play-offs niet en is nu gebrand op een eerste zege sinds 2012. Hij trof wel de titelverdediger en regerend wereldkampioen Gary Anderson. Maar Taylor had de beste start van de wedstrijd door een 2-0 voorsprong te pakken na een misser op tops van Anderson in zijn eigen leg.

Meer weten over live kijken naar darts? Klik hier!

De Schotse wereldkampioen kwam terug tot 2-2, waarna de twee een tijdje bij elkaar bleven. Pas bij 6-4 pakte Taylor weer een voorsprong van twee legs na weer een dure misser van Anderson, die erg slecht scoorde op checkouts. En die bouwde The Power meteen flink uit. Via een tweede break kwam Taylor zelfs op 8-4. Toch kon de 14-voudig PDC-wereldkampioen het niet meteen afmaken. Want Anderson vond zijn juiste ritme en kwam via twee breaks terug tot 8-7. Maar het bleek niet genoeg. Taylor brak nog een keer en maakte het in zijn eigen leg af: 10-7. Taylor was sterk, maar Anderson heeft het ook deels aan zichzelf te wijten dat hij deze finale misloopt.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

En zo krijgt het publiek de gedroomde finale. De nummers 1 en 2 van de reguliere fase van de Premier League. De nieuwe jonge held tegen de oude meester. Nederland tegen Engeland. En een ultieme kans voor Michael van Gerwen om te laten zien dat hij de nieuwe koning van de dartswereld is. Voor Phil Taylor de kans om te laten zien dat je The Power nooit kunt afschrijven. O ja, en het gaat om ruim 260.000 euro.

Wedden op Michael van Gerwen – Phil Taylor

Zijn overtuigende zege in de halve finale en zijn riante eerste plek op de PDC-ranglijst geven Michael van Gerwen natuurlijk de favorietenrol. De Nederlander staat bij bookmaker 888Sport op 1.30 om deze finale te winnen. Phil Taylor staat op 3.55 om zijn zevende Premier League te pakken.

Van Gerwen is sterk, maar ik verwacht toch een spannende partij. De 1.67 op minimaal 18 legs in deze best of 21 heeft dan ook mijn voorkeur boven de 2.10 op maximaal 17 legs. Zie je toch een flinke zege voor Mighty Mike? Kijk dan naar de 1.73 op winst met minimaal vier legs verschil voor hem.

Back To Top