Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finales Masters Darts 2018: Rob Cross grootste bedreiging

Unibet Masters 2018 darts: Michael van Gerwen - Rob Cross weddenschappen bookmakers Getty

Michael van Gerwen won gisteren met 10-6 van Kim Huybrechts en staat vandaag in de kwartfinales van de Unibet Masters die dit weekend in Milton Keynes worden gespeeld. Benito van de Pas werd gisteren uitgeschakeld door Gary Anderson die met 10-4 te sterk was voor de Nederlander. Raymond van Barneveld speelt vandaag eveneens om een plek bij de laatste vier. Hij plaatste zich op vrijdag al voor de kwartfinales.

Michael van Gerwen maakte meteen een harde start tegen Kim Huybrechts en ging probleemloos naar een 9-1 voorsprong, op weg naar een overwinning. Maar Van Gerwen kreeg last van een dipje en en zag hoe de Vlaming terugkwam tot 9-6. Tijd om wakker te worden voor Mighty Mike die met een veertiendarter de laatste, nog voor de zege ontbrekende leg pakt.

Unibet Masters – Darts uitslagen zaterdag
Simon Whitlock 8-10 James Wade
Daryl Gurney 7-10 Gerwyn Price
Gary Anderson 10-4 Benito van de Pas
Michael van Gerwen 10-6 Kim Huybrechts

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Raymond van Barneveld Masters 2018

De dag begint vandaag echter met Raymond van Barneveld die tegen Peter Wright speelt. Eergisteren zagen we hoe Barney tijdens zijn match last kreeg van zijn suikerziekte, waardoor zijn kracht en concentratie tijdelijk instortten. Peter Wright is ook niet helemaal fit. Tijdens het WK Darts had hij last van buikpijn, en dat bleken galstenen te zijn. Inmiddels onder behandeling is hij er nog niet helemaal vanaf, maar hij voelt zich goed en zal het Barney graag lastig maken.

Maar dat geldt andersom evenzeer: dit tweetal maakt het elkaar altijd bijzonder lastig. De mannen troffen elkaar al twintig keer eerder en elk won acht keer van de ander en vier keer eindigde een duel in remise.

Michael van Gerwen – James Wade

MvG speelt vandaag tegen James Wade, die een zwaarbevochten overwinning van 10-8 pakte op Simon Whitlock. De Australiër heeft de afgelopen maanden erg goed gespeeld, maar Wade was gisteren nog net wat beter. In onderlinge wedstrijden tegen Van Gerwen, is Wadey zeker niet de sterkste. Wade won 14 keer en Mighty Mike was in 27 duels de sterkere.

De wedstrijd Mensur Suljovic – Rob Cross wordt een boeiend duel. Dit zijn de twee ‘high profile’ nieuwkomers van het afgelopen jaar bij de top van het darten, en Cross maakte indruk door meteen in zijn eerste jaar bij de PDC de wereldtitel voor zichzelf op te eisen. Hij speelt constant, veel constanter dan Suljovic, en een plek in de halve finale zit er dan ook in. Daar wordt zijn tegenstander Peter Wright of Raymond van Barneveld, waarna hij mogelijk MvG zal treffen in de finale.

Voorspellingen darts Masters

Wedden op darten? Peter Wright heeft indruk gemaakt in zijn eerste partij en het publiek al overtuigd dat zijn galstenen hem niet meer in de weg zitten. Want ondanks het feit dat Barney en Snakebite elkaar perfect in balans houden qua winnen, noteert Raymond van Barneveld bij bookmaker Mr Green 2.50 voor de winst en Wright 1.53. De odds voor Van Barneveld om het toernooi te winnen, staan dit moment op 19.00.

Michael van Gerwen blijft de favoriet voor de titel met 1.61. Rob Cross, de nieuwe wereldkampioen darts en momenteel de grootste bedreiging voor Mighty Mike noteert 4.33 voor de eindwinst. James Wade maakt geen kans volgens Mr Green en noteert 11.00 voor winst op Van Gerwen, terwijl MvG 1.05 heeft staan.

Programma Masters

Zondag 28 Januari Kwartfinales – Middag (13.45 uur)

Peter Wright v Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic v Rob Cross
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v James Wade

Avond (20.00 uur)
Halve Finale
Finale

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top