Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Lakeside WK Darts 2015: Scott Mitchell – Martin Adams

Martin Adams

Finale Lakeside WK Darts. Scott Mitchell en Martin Adams spelen de finale op de Lakeside. Mitchell was met 6-0 te sterk voor debutant Jeff Smith en Adams ging met de hakken over de sloot tegen Glen Durrant. De wereldtitel bij de dames ging naar Lisa Ashton.

Lisa Ashton is voor het tweede jaar op rij wereldkampioene geworden van de BDO. In de finale versloeg ze haar landgenote Fallon Sherrock met 3-1.

Martin Adams versloeg Glen Durrant in een partij die uitliep op een beslissende leg. De mannen hielden een perfecte tred met elkaar en de stand werd 5-5 in sets. Durrant miste drie darts om de wedstrijd te winnen, en vervolgens lukte het ook Adams net om de wedstrijd af te maken op de dubbel negen. Uiteindelijk kon Adams de wedstrijd in de laatste, beslissende set alsnog met 5-3 naar zich toetrekken.

Scott Mitchell maakte met krachtsvertoon een einde aan de ambities van debutant Jeff Smith. Smith had na John Part de eerste Canadees kunnen zijn die de finale haalde bij zijn allereerste optreden op de Lakeside. Part won de wereldtitel in 1994 bij zijn debuut. Voor Smith eindigde het avontuur in de halve finale waar Scott Michell met 6-0 in sets weinig moeite had met de Canadese automonteur.

Uitslagen halve finale Lakeside WK Darts 2015 – 10 januari

Halve finales Heren
Glen Durrant (Eng) 5-6 Martin Adams (Eng)
Jeff Smith (Can) 0-6 Scott Mitchell (Eng)

Finale WK Darts 2015 vrouwen (best of five sets)
Lisa Ashton (Eng) 3-1 Fallon Sherrock (Eng)

Finale: Wolfie vs Scotty Dog

In de finale van het wereldkampioenschap darts spelen Scott Mitchell en Martin Adams tegen elkaar. Mitchell won dit jaar enorm veel toernooien en staat inmiddels tweede op de BDO-ranking en komt slechts één punt tekort op Martin Adams die de ranglijst aanvoert.

Mitchells belangrijkste overwinning van afgelopen jaar was die op de British Open. Daarnaast waren er titels op het England Matchplay, de Jersey Open, de Münsterland Classic, de Romanian Classic, de Tops of Ghent en de WDF Europe Cup Pairs. Afgelopen jaar bleef Michell steken in de kwartfinales van de Lakeside.

Dit jaar heeft Mitchell dus een finaleplaats te pakken op het WK Darts. In Frimley Green maakte ‘Scotty Dog’ achtereenvolgens een einde aan de dromen van Tony O’Shea, Geert de Vos, Brian Dawson en tenslotte versloeg hij de grote verrassing van deze editie van de Lakeside, de Canadees Jeff Smith met 6-0. “Ik ben gewoon maar een plattelandsspeler uit Dorset die een paar keer voor Engeland heeft gespeeld en die een paar keer op de Lakeside is geweest,” vertelde hij aan BBC Sport. “Dit is wat de BDO voor je kan doen. Je kunt gewoon rechtstreeks van de straat af hier belanden,” aldus Mitchell.

Martin Adams kan morgen zijn vierde wereldtitel winnen. ‘Wolfie doet inmiddels voor het tweeëntwintigste jaar op rij mee aan het BDO WK en staat voor de vijfde keer in de finale.

Finale Lakeside WK Darts 2015

Finale mannen (best of 13 sets), 11 januari, 18.45 uur
Scott Mitchell (Eng) v Martin Adams (Eng)

Back To Top