Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Lakeside darts: Glen Durrant tegen Mark McGeeney live

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Lakeside darts 2018. Zondag om 17:45 uur (Nederlandse tijd) begint de finale van Lakeside 2018: titelhouder Glen Durrant tegen Mark McGeeney, aanvoerder van de BDO-ranglijst. De winnaar strijkt 100.000 Britse pond op.

WK Darts BDO 2018

Durrant, die na het bereiken van de halve finale bevestigde dat hij nu geen overstap naar de PDC meer ambieert en de rest van zijn loopbaan bij de BDO zal doorbrengen, boekte zaterdag in de middagsessie een grote zege op oud-winnaar Scott Waites: 6-2. Toch waren de verschillen niet zo groot als die uitslag suggereert. De gemiddeldes waren 96,6 versus 94,1. Het verschil werd door de titelverdediger gemaakt op de checkouts. Waar hij 42 procent raak gooide, bleef Scotty Dog steken op 25 procent.

McGeeney rekende met moeite af met de Duitse qualifier Michael Unterbuchner, die een ronde eerder Richard Veenstra elimineerde. De verschillen waren nihil: beide hadden een gemiddelde van 88 en de finishpercentages waren 33 en 32 procent. Qua legs scoorden ze tevens bijna gelijk: 20 om 19. Maar we spelen op Lakeside om sets en daar pakte McGeeney er meer van: 6-4.

Glen Durrant – Mark McGeeney

De nummers twee en een van de BDO-ranking spelen om de hoofdprijs. Dat is in de afgelopen negentien jaar niet meer gebeurd op Lakeside. Dat zijn alvast veelbelovende ingrediënten voor een hopelijk memorabele partij. Duzza is niet alleen als winnaar in 2017 een hoofdrolspeler in de annalen van dit roemruchte toernooi. In de halve finale van 2015 speelde hij tegen Martin Adams een van de beste Lakesidepartijen ooit. Hun gezamenlijke gemiddelde was toen 197,8 (over elf sets).

McGeeney heeft nog niet zulke heldendaden verricht. Ook dit jaar sluipt hij een beetje door de rondes heen zonder te imponeren. Zijn gemiddeldes waren achtereen 86,2, 92,1, 91,5 en 88,8, terwijl Durrant tussen de 95 en 100 zit. De onderlinge stand is 6-2 voor Duzza, die de eerste twee ontmoetingen verloor en sinds maart 2015 alle ontmoetingen won.

Voorspellingen Lakeside finale

Gokken op darten? Glen Durrant behaalde de afgelopen week een hoger niveau en heeft meer ervaring dan McGeeney. Op zich zegt het ook wel wat dat McGeeney ondanks dat hij solide, maar niet supergoed speelt toch de finale haalt. Als hij net wat meer legs in vijf beurten afmaakt kan hij het spannend maken.
Maar winnen? Dat gaat tegen Durrant niet lukken. De titelhouder noteert 1.14 en McGeeney 5.50. Het zal vast nog wel lukken om vier sets te pakken in deze best of 13 sets match. We tippen dat er minstens 11 sets worden gespeeld op 2.04.

Zie hier de live streams van vandaag: Live darts kijken

Back To Top