Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Favoriet Gary Anderson wint Players Championship 13

Gary Anderson

Gary Anderson heeft de dertiende ronde van het Players Championship gewonnen. In de finale trof hij Richie Burnett die hij met 6-5 versloeg. ‘The Flying Scotsman’ wint hiermee zijn vierde Players Championship-titel van dit seizoen.

Oud-wereldkampioen Richie Burnett maakte het niet makkelijke voor de ‘Flying Scotsman. Hij bereikte de halve finale na overwinningen op Van Gerwen in de derde ronde Vincent van der Voort in de kwartfinale en Brendan Dolan in de halve finale.

Finale Players Championship 13

In de finale tegen Anderson stond Burnett stond al snel op een 3-1 voorsprong waar hij vervolgens 5-3 van maakte en leek al bijna zeker van de overwinning. Anderson kwam terug naar 5-5 waarmee hij voor de derde keer de wedstrijd kon beslissen in een decider. Anderson maakte geen fout en versloeg zijn opponent met 6-5. Anderson speelt ook vandaag in de Players Championship 14 en kan daarmee een vijfde toernooiwinst behalen.

Andersons eerste tegenstander in het Engelse Crawley was niet komen opdagen waardoor hij meteen in de tweede ronde stond. Hij versloeg achtereenvolgens Richie Howson met 6-5, Tony Newell met 6-3 en bij de laatste zestien Steve Hine met 6-1. Bij de laatste acht speelde Anderson tegen Kim Huybrechts die hij krap aan versloeg met 6-5. Adrian Lewis wachtte in de halve finale. Jackpot kreeg echter te maken met een ontketende Anderson die met een gemiddelde van 115 stond te spelen en hem geen enkele kans gaf. Het werd dan ook een 6-0 whitewash voor Anderson.

Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Benito van de Pas waren met het halen van de achtste finales de beste Nederlanders van de dag. Van der Voort ging onderuit tegen Burnett, Jelle Klaasen werd met 6-2 uitgeschakeld door Steve Beaton en Benito van de Pas ging met 6-4 onderuit tegen halve finalist Brendan Dolan. Kevin Voornhout kwam niet verder dan de eerste ronde waar Marc Dewsbury met 6-2 won. Ryan de Vreede ging in diezelfde ronde met 6-1 onderuit tegen Jason Lovett.

Raymond van Barneveld kwam tot de derde ronde na overwinningen op Scott Mackenzie (6-2) en William O’Connor (6-4). In de derde ronde ging van Barneveld onderuit tegen John Bowles die met 6-4 won. Ook voor Michael van Gerwen was het toernooi vroegtijdig voorbij toen hij in de derde ronde met 6-2 door Richie Burnett werd weggestuurd. Daarvoor won Van Gerwen met 6-1 van Pete Dyos en vervolgens met 6-5 van James Richardson.

Players Championship 14

Vandaag wordt Players Championship 14 gespeeld, eveneens in het K2 Centre in Crawley. Met nieuwe kansen voor Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Benito van de Pas, Ryan de Vreede, Ron Meulenkamp en Mareno Michels.

Er staan opnieuw 128 spelers aan de oche die een poging doen om de hoofdprijs van £10,000 te winnen en een felbegeerd ticket voor de finales die eind November in het in het Engelse Minehead worden gespeeld. Gary Anderson begint opnieuw met een ‘Bye’. Er wordt gespeeld om ‘best of 11 legs’

Wedstrijden Eerste Ronde (Nederlanders en Belgen)

Antonio Alcinas v Ryan de Vreede
Raymond van Barneveld v Jyhan Artut
Ronny Huybrechts v Tony Newell
David Dodds v Ron Meulenkamp
Vincent van der Voort v Richie Howson
Wes Newton v Benito van de Pas
Kevin Voornhout v Ross Twell
Kim Huybrechts v Jim Walker
Michael van Gerwen v Glenn Spearing
Pete Dyos v Mareno Michels
Jelle Klaasen v Jamie Robinson

Back To Top