Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Exit van Gerwen en van Barneveld op Sydney Darts Masters

Raymond van Barneveld Premier League Darts voorspellingen Bookmakers VI Images

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn in de eerste ronde van de Sydney Darts Masters blijven steken. Van Gerwen verspeelde in het zicht van de finish een 5-1 voorsprong tegen Warren Parry en Van Barneveld verloor nipt van Kyle Anderson (5-6).

Mighty Mike, de verliezend finalist in 2013, leek op weg naar een soepele en probleemloze overwinning op de Nieuw-Zeelander Parry. In de laatste partij van de achtste finales wierp de Brabander zich naar een 4-0 voorsprong. Nadat Warren Parry eindelijk een leg op zijn naam had gezet, gooide Van Gerwen achteloos 164 uit om op 5-1 te komen, één leg verwijderd van de winst in deze best of 11 partij.

Grootste zege Parry Sydney Darts Masters

De man uit Oss verspeelde vier matchdarts en liet Parry daardoor terugkomen in de wedstrijd. Toen het eenmaal 505 stond, had Parry het voordeel dat hij aan de leg mocht beginnen. Hij maakte het gedecideerd af met een pijl in de double top. “Dit is de grootste zege in mijn loopbaan”, sprak de winnaar. “Toen ik zo fors achter stond was het nog mijn enige doel om tenminste één leg te pakken. Toen ik die eenmaal had kwamen er meer kansen. En ik heb ze gegrepen.”

Ook Barney gaf een vrij comfortabele marge uit handen. De Zuid-Hollandse voormalige wereldkampioen stond met 3-0 voor tegen de thuisspeler Kyle Anderson. Van Barneveld gooide 70, 111 en 90 uit en had de teugels in handen. In de vierde leg miste Barney drie dubbels. De in Perth geboren Anderson sloeg terug en gooide driemaal op rij uit: dubbel twaalf, 120 en een dertiendarter.

Vanaf dat moment kreeg het publiek een masterclass darts te zien, met beide heren in topvorm. Van Barneveld gooide de zevende leg ook uit via een dertiendarter, waarna Anderson op 4-4 kwam met een veertiendarter. Barney kwam op 5-4 na 84 uit te gooien, Anderson gooide een 180 op weg naar de 5-5. In de beslissende leg noteerde Van Barneveld zwakke scores: driemaal zestig. Anderson kreeg als eerste de kans om uit te gooien en mikte het pijltje in de dubbel tien: 5-6.

De uitslagen

Dave Chisnall – Damon Heta 6-0
Stephen Bunting – John Weber 6-1
Peter Wright – Loz Ryder 6-0
Raymond van Barneveld – Kyle Anderson 5-6
James Wade – Shane Tichowitsch 6-1
Phil Taylor – Paul Nicholson 6-2
Simon Whitlock – David Platt 6-2
Michael van Gerwen – Warren Parry 5-6

De kwart finales, best of 15. Start vrijdag 12:00 uur Nederlandse tijd.

Peter Wright – Stephen Bunting
Warren Parry – James Wade
Phil Taylor – Dave Chisnall
Simon Whitlock – Kyle Anderson

Back To Top