Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour: Wes Newton boekt dubbel succes

Gary Anderson European Tour

European Tour Darts. Voormalig top 10-speler Wes Newton was een van de acht spelers die zich gisteren plaatste voor twee PDC European Tour Events: de German Darts Masters en de Dutch Darts Masters.

De tweevoudig verliezend finalist op een Major-toernooi plaatste zich voor de German Darts Masters dankzij overwinningen op Kevin Thomas en Brian Woods. Laster op de dag won hij ook nog van Martyn Turner en James Wilson, waardoor hij ook zeker is van de Dutch Darts Masters.

Anderson gooit 9-darter op European Qualifiers

Newton was niet de enige darter die gisteren alle aandacht op zich gevestigd kreeg. Kyle Anderson slaagde er namelijk in om een 9-darter te gooien tegen Alan Tabern. De Australiër won de partij uiteindelijk met 6-5 en mag daarom in juni zijn opwachting maken in Venray.

Michael van Gerwen titelverdediger op Dutch Darts Masters

De Dutch Darts Masters, het grootste PDC-toernooi dat in Nederland wordt gehouden, vindt dit jaar plaats tussen 5 en 7 juni in Venray. Gedurende deze dagen probeert Michael van Gerwen zijn titel met succes te verdedigen. De nummer één van de wereld won dit jaar al de Unibet Masters en het UK Open, maar liet weten hier nog drie grote titels aan toe te willen voegen.

‘’Het is onmogelijk om alles te winnen’’, vertelde Van Gerwen tegenover Dartfreakz. ‘’Dit is zelfs Phil Taylor niet gelukt en hij is waarschijnlijk de beste darter ooit. Ik heb dit seizoen al twee grote televisietoernooien gewonnen. Dat moeten er minimaal vijf worden. Het is belangrijk om jezelf doelen te blijven stellen.’’

‘’Ik kijk vooral uit naar de Word Matchplay en de Grand Slam of Darts. Dat zijn twee evenementen die ik echt wil winnen. Ik heb ze allebei nog niet eerder gewonnen heb en ik wil elk toernooi minstens één keer winnen. Maar het is erg moeilijk tegenwoordig. Jaren geleden wonnen spelers televisietoernooien met gemiddeldes van 95. Nu overleef je met een score van 102 of 103 niet eens de eerste ronde.’’

Back To Top