Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour Qualifiers van start in Bielefeld

Michael van Gerwen European Tour

European Tour. De Pro Tour kaarten zijn al weer een tijdje geleden vergeven op de Q-school van de PDC en dat betekent dat we volop kunnen beginnen met de Qualifiers voor de European Tour. Nadat vorige week al een UK-Qualifier plaatsvond, is het vandaag de beurt aan de European-Qualifier.

De ET1 en ET2 (ET staat dus voor European Tour) European Qualifiers worden vandaag gehouden in Duitsland en om iets preciezer te zijn in Bielefeld. Het event zelf wordt echter in Hindesheim georganiseerd, van 13 tot 15 februari. De regels om mee te mogen doen zijn niet zo zeer moeilijk, maar het zijn er wel een hoop. Dus zetten wij de kwalificatievoorwaarden even op een rijtje voor jullie!

Kwalificatievoorwaarden

In totaal doen er 48 darters mee aan een European Tour Event. De beste zestien darters van het moment (afgaande op de Order of Merit) mogen meedoen zonder een specifieke kwalificatie. Verder bestaat het deelnemersveld uit twintig qualifiers vanuit een UK-Qualifier. Er mogen acht qualifiers uit een European-Qualifier (zo een als vandaag dus) meedoen en de laatste vier darters worden gekozen uit een Host Nation-Qualification. Dit houdt in dat er een dag voordat het toernooi aanvangt, dus op 13 februari, er nog een aantal lokale darters mogen uitvechten wie er mogen mee doen met de grote jongens.

Dat al die grote jongens zich willen laten zien is niet zo gek. Het prijzengeld voor drie dagen darten op een European Tour-Event is namelijk niet niks. Zo krijgt de winnaar maar liefst 20.000 pond en de verliezend finalist mag ook nog eens 8.000 pond op zijn bankrekening bijschrijven. Ook als je als darter een keer niet je dag hebt op een ET-Event betekent dat nog niet het einde van de wereld: Ook als je je eerste ronde verliest krijg je nog een cheque van 1.000 pond mee.

Gekwalificeerde darters

Stand Order of Merit
1. Gary Anderson
2. Michael van Gerwen
3. Michael Smith
4. Peter Wright
5. James Wade
6. Robert Thornton
7. Brendan Dolan
8. Mervyn King
9. Justin Pipe
10. Ian White
11. Simon Whitlock
12. Vincent van der Voort
13. Adrian Lewis
14. Kim Huybrechts
15. Stephen Bunting
16. Steve Beaton

UK-Qualifiers
Terry Jenkins
James Wilson
John Bowles
Chris Aubrey
Jamie Caven
Devon Petersen
Stuart Kellett
Andy Boulton
John Scott
Ricky Williams
Andy Smith
Kevin Thomas
Joe Murnan
Joe Cullen
Pete Dyos
Andy Parsons
Kevin McDine
John Part
Ross Smith
Michael Barnard

Back To Top