Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour: Michael van Gerwen wint Gibraltar Darts Trophy

Michael van Gerwen Unibet Darts Masters 2015

European Tour Darts. Michael van Gerwen heeft gisteren de Gibraltar Darts Trophy op zijn naam geschreven. De huidige nummer één van de wereld kende een goede laatste dag en won in de finale eenvoudig van Terry Jenkins.

De Nederlander won zijn tweede opeenvolgende titel op de European Tour, na zijn succes op de German Darts Championships, en in totaal staat de teller al op zeven toernooizeges in 2015. Hij won namelijk naast deze twee events ook drie UK Open Qualifiers, de Unibet Masters en het UK Open.

Dubbel 12 voorkomt negendarters voor ‘MvG’

‘Mighty Mike’ begon de dag met een 6-3 overwinning op Brian Woods. In deze partij miste de Nederlander nog dubbel 12 voor een negendarter. In de kwartfinale stond Van Gerwen tegenover landgenoot Jelle Klaasen. In deze wedstrijd noteerde hij een gemiddelde van maar liefst 109.92.

Ook in de halve finale tegen Jamie Lewis was ‘MvG’ slechts één pijl verwijderd van een perfecte leg, opnieuw was het dubbel 12 die gemist werd. Veel hinder van deze gemiste dubbel had hij niet, want hij rekende met 6-1 af met de darter uit Wales.

Finale Gibraltar Darts Trophy

In de finale won Van Gerwen uiteindelijk met 6-3 van Terry Jenkins, die eerder dit toernooi onder andere te sterk was voor wereldkampioen Gary Anderson, Mervyn King en titelverdediger James Wade.

Op zijn Twitter-account liet Van Gerwen weten erg blij te zijn met de gewonnen titel:


‘’Ik ben erg blij met deze overwinning. Bedankt voor alle support, ik heb het erg naar mijn zin gehad in Gibraltar. Ik voel me goed en heb een hoog niveau gehaald, nu moet ik deze vorm zien vast te houden.’’

Uitslagen Gibraltar Darts Trophy zondag 22 maart

Kwartfinale
Terry Jenkins 6-3 Mervyn King
James Wade 6-4 Kim Huybrechts
Michael van Gerwen 6-4 Jelle Klaasen
Gerwyn Price 5-6 Jamie Lewis

Halve finale
Terry Jenkins 6-2 James Wade
Michael van Gerwen 6-1 Jamie Lewis

Finale
Terry Jenkins 3-6 Michael van Gerwen

German Darts Masters

Het derde European Tour Event staat gepland in het weekend van zaterdag 4 april tot en met maandag 6 april. Gedurende deze dagen wordt er in München gestreden om de German Darts Masters. Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Phil Taylor, die in de finale met 6-4 te sterk was voor Van Gerwen.

Back To Top