Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour Darts: Michael van Gerwen wint German Darts Championship

Michael van Gerwen European Tour Darts

European Tour Darts 2015. De German Darts Championship is het volgende prooi geworden voor Michael van Gerwen. Mighty Mike versloeg regerend wereldkampioen Gary Anderson in een ongelooflijke finale. Met 6-2 werd The Flying Scotsman aan de kant geschoven alsof-ie er niet was en vervolgens kon Van Gerwen weer 25.000 pond op zijn rekening bijschrijven.

Michael van Gerwen uit op wraak

Het lijkt er op dat Van Gerwen sinds zijn verliespartij in de halve finale van het WK maar op een ding gefixeerd is: wraak. Tijdens de carnavalsperiode was er voor de Brabander geen tijd om te denken aan een feestje en een drankje. De ontketende Van Gerwen gooide 180 na 180 en ook 100+ finishes waren geen uitzondering vandaag. Van Gerwen zelf was duidelijk over deze monsterpartij: “Ik speelde heel goed en dat moest ook wel tegen Gary Anderson. Gary liet zien waarom hij de wereldkampioen is en als hij in vorm is moet je wel dit niveau halen om van hem te winnen. Ik ben heel blij met de manier waarop het toernooi is verlopen en het winnen van deze beker is briljant.”

Mighty Mike vult zijn zakken in 2015

Na de wedstrijd stond het verbazingwekkend hoge gemiddelde van ruim 117 op het scorebord achter de naam van Van Gerwen. Met deze titel op de European Tour Darts is de Nederlander overigens ook de eerste darter die vier toernooien binnen de ET wist te winnen. Als het aan Van Gerwen zelf ligt, blijf het hier niet bij: “Dat is heel mooi, want het is niet makkelijk. Het publiek was geweldig en ik hoop er nog heel veel meer te winnen.” Dat Van Gerwen sinds het WK in een geweldige vorm is, getuigd wel uit de geldprijzen die hij kan bijschrijven. Sinds de start van het jaar verdiende ‘de kale sloopkogel’ al ruim 150.000 euro met pijltjes gooien. Anderson hoeft trouwens ook niet op een houtje te bijten, met de tweede plek verdiende de Schot toch ook weer zo’n 10.000 pond.

Back To Top