Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour Darts: Van Gerwen topfavoriet voor titel

Michael van Gerwen European Tour

PDC European Tour. De komende drie dagen staat in Sindelfingen het negende toernooi in het kader van de PDC European Tour op het programma. Michael van Gerwen is de hoogst geplaatste speler en lijkt hiermee ook de topfavoriet voor de titel.

De 26-jarige Brabander hoeft vanwege zijn geplaatste status nog niet in actie te komen op de openingsdag. In de tweede ronde gaat hij spelen tegen de winnaar van het eerste ronde duel tussen Mensur Suljovic en Mark Barilli.

Andere Nederlanders met een geplaatste status tijdens de European Darts Grand Prix zijn Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. ‘The Dutch Destroyer’, die fantastisch gooide tijdens de World Grand Prix, wacht een ontmoeting met Stephen Bunting of Alan Norris. Klaasen gaat aantreden tegen Ricky Evans of David Pallett en ‘BigBen’ speelt tegen Gerwyn Price of Max Hopp.

Naast de vier Nederlanders zijn er nog meer wereldtoppers die genieten van een bye in de eerste ronde. Zo maken bijvoorbeeld Michael Smith, James Wade en Peter Wright dit weekend ook hun opwachting tijdens het ET9 Toernooi in Sindelfingen.

Drie Nederlanders in eerste ronde European Tour 9

Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena komen wel op de openingsdag in actie. Vijfvoudig Wereldkampioen Van Barneveld plaatste zich pas gisteren voor het hoofdtoernooi in Sindelfingen. Vandaag speelt hij de derde wedstrijd van de middag tegen Johnny Haines.

De Zwaan heeft op papier een lastige eerste ronde wedstrijd. De 19-jarige darter uit Rijswijk neemt het namelijk op tegen Rowby-John Rodriguez. Wattimena komt pas tijdens de avondsessie in actie, hij treft Robert Marijanovic.

Programma European Darts Grand Prix vrijdag 16 oktober

Middagsessie
Robbie Green – Mickey Mansell
Mark Webster – Stephen Willard
Johnny Haines – Raymond van Barneveld
Jyhan Artut – Lee Evans
Mensur Suljovic – Mark Barilli
Dave Ladley – Magnus Caris
Rowby-John Rodriguez – Jeffrey de Zwaan
Joe Cullen – Antonio Alcinas

Avondsessie
Steve Beaton – Mark Walsh
Robert Marijanovic – Jermaine Wattimena
Max Hopp – Gerwyn Price
Ricky Evans – David Pallett
Devon Petersen – Dean Winstanley
Stefan Stoyke – Jamie Caven
Stephen Bunting – Alan Norris
Kevin Munch – Jonny Claydon

Win 2 kaarten voor het European Championship Darts

Wil jij live aanwezig zijn op de finaledag van het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top