Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour 7: Mervyn King wint European Darts Grand Prix

Mervyn King

Mervyn King heeft het zevende European Tour Event van dit jaar gewonnen. In de finale van de European Darts Grand Prix die dit weekend in de Duitse stad Sindelfingen werd gespeeld, versloeg hij Michael Smith met 6-5.

King bereikte de finale door in de derde ronde het jeugdtalent Rowby-John Rodriguez met 6-3 te verslaan. In de kwartfinale speelde King tegen Robert Thornton die een 6-0 whitewash om de oren kreeg. In de halve finale trof hij Simon Whitlock die de grote lieveling van het publiek was. In die clash ging het minder makkelijk voor King die het voordeel van de eerste gooi had. Geen van beide mannen maakte fouten en behielden steeds hun eigen leg – wat leidde tot een stand van 5-5 en dus een decider leg. King had opnieuw het voordeel van de eigen leg die hij ook won via 140, 100,140 en een finish van dubbel-16 – met deze mooie 13-darter staat King in de finale na een 6-5 overwinning op Whitlock.

Finale European Tour 7

In de finale speelde King tegen Michael Smith. De eerste twee legs kreeg hij cadeau doordat Smith faalt op de dubbels. In de legs die daarop volgden maakt Smith het goed en komt terug tot 4-4. De volgende leg ging via een 12-darter naar King die echter verzaakte om het daarna af te maken en opnieuw zou de beslissing vallen in een decider. Smith kon als eerste uitgooien op tops en mist. King pakte de dubbel zestien voor de eindstand van 6-5. King nam de hoofdprijs van £20.000 mee naar huis.

European Darts Grand Prix champion Mervyn King vertelde na afloop: “Ik heb gedurende de maand augustus een pauze genomen – ik had het gewoon nodig en had het gevoel dat ik bezig was mezelf op te branden – ik kom terug en dan gebeurt er dit! Het is een fantastische overwinning.”

Voor Vincent van der Voort zat het er na de derde ronde al op. Stephen Bunting was met 6-5 net iets sterker dan de Noord-Hollander die in Juni nog het Austrian Open won. Bunting won na zijn zege op Van der Voort nog met 6-3 van Dave Chisnall in de kwartfinale maar moest zijn meerdere erkennen in Michael Smith in de halve finale die door Smith werd gewonnen met 6-4.

Uitslagen derde ronde European Tour 7

Robert Thornton 6-5 Jamie Caven
Rowby-John Rodriguez 3-6 Mervyn King
Kim Huybrechts 0-6 Simon Whitlock
Darren Webster 3-6 Terry Jenkins
Dave Chisnall 6-2 James Wade
Stephen Bunting 6-5 Vincent van der Voort
Steve Beaton 0-6 Adrian Lewis
Gary Anderson 2-6 Michael Smith

Kwartfinales:
Robert Thornton 0-6 Mervyn King
Simon Whitlock 6-4 Terry Jenkins
Dave Chisnall 3-6 Stephen Bunting
Adrian Lewis 4-6 Michael Smith

Halve Finales
Mervyn King 6-5 Simon Whitlock
Stephen Bunting 4-6 Michael Smith

Finale
Mervyn King 6-5 Michael Smith

Back To Top