Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour 7: Gary Anderson tegen Ryan de Vreede

Gary Anderson

Vrijdag hebben vier Nederlandse darters gepoogd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de European Tour 7 die wordt georganiseerd in Sindelfingen, Duitsland. Zaterdag komen de zestien geplaatste spelers in actie, die dan gekoppeld worden aan zestien darters die zich door de voorrondes moesten ploeteren.

Vincent van der Voort is één van de geplaatste darters (12e) en zou Jelle Klaasen als tegenstander kunnen krijgen. Het voormalige wonderkind verloor in de eerste ronde echter met 3-6 van Ricky Evans. Ook Benito van de Pas redde het niet en ging met 3-6 onderuit tegen Andrew Gilding. Voor Ron Meulenkamp werd het een vernederende ervaring, want Andy Hamilton gunde hem geen enkele leg: 0-6.

Lastige partij voor de Vreede

Het goede nieuws vanuit Sindelfingen was de overwinning van Ryan de Vreede op Robert Marijanovic. Het slechte nieuws is echter dat de jonge darter uit Nootdorp zaterdag aan moet treden tegen Gary Anderson, die als eerste is geplaatst. Anderson staat zevende op de ranglijst Order of Merit en beleefde in 2011 een topjaar met winst van de Premier League en een finaleplaats in het PDC WK.

Van der Voort krijgt nu dus Ricky Evans tegenover zich, een pas 24-jarige darter die het liefst al een pijl richting het bord gooit, als zijn tegenstander amper zijn pijltjes uit het bord heeft getrokken. Vandaar dat hij de bijnaam “Rapid” draagt. Eerder dit jaar behaalde hij evenals Van der Voort de tweede ronde van het WK, waar hij verloor van Mervyn King. Inmiddels staat hij 55e op de ranglijst van de PDC. Van der Voort vinden we terug op plek 24.

De drie meeste bekende darters ter wereld laten dit toernooi aan zich voorbij gaan. Phil Taylor, van Gerwen en Raymond van Barneveld moeten bekomen van de reizen naar Singapore en Australië. Daardoor is James Wade nu de favoriet voor de titel. De nummer zes van de Order of Merit versloeg vrijdag Kevin Painter met 4-6. Hoog was het niveau geenszins, want Painter gooide geen enkele 180 en kwam uit op een gemiddelde van slechts 87,9.

Het programma. Start 13:00 uur

Terry Jenkins (15) v Joe Cullen
Vincent van der Voort (12) v Ricky Evans
Steve Beaton (8) v Shaun Narain
Michael Smith (16) v Kevin McDine
Mervyn King (11) v Andrew Gilding
Brendan Dolan (2) v Darren Webster
Ian White (6) v Rowby-John Rodriguez
Jamie Caven (14) v Andy Hamilton

Evening Session
7pm-11pm Local Time (6pm-10pm BST)
Second Round
Kim Huybrechts (7) v Michael Rosenauer
Justin Pipe (13) v James Wade
Robert Thornton (3) v Kyle Anderson
Dave Chisnall (4) v Max Hopp
Simon Whitlock (10) v Matt Clark
Peter Wright (5) v Stephen Bunting
Gary Anderson (1) v Ryan De Vreede
Adrian Lewis (9) v Steve Hine

Back To Top