Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Tour 6 Dusseldorf: zes Nederlanders en 2 Belgen aan de start

Michael van Gerwen

Donderdagavond werden de laatste deelnemers van het European Tour 6 bekend. Dit toernooi zal zich afspelen in Dusseldorf. De laatste deelnemers haalden het toernooi via qualifiers. De zesde European Tour wordt van vrijdag 11 juli tot en met zondag 13 juli gespeeld. Het toernooi zal zich afspelen in het Maritim Hotel in Dusseldorf. Het deelnemersveld dat zal beginnen aan het toernooi zal bestaan uit 48 darters. Van deze 48 darters komen er 16 uit de top 16 van de Pro Tour, 20 UK qualifiers, 8 European qualifiers en 4 qualifiers die zich via de Host Nation hebben gekwalificeerd.

Van Barneveld gelijk aan de start

Michael van Gerwen en Kim Huybrechts waren al zeker van een startbewijs voor het hoofdtoernooi. Raymond van Barneveld, Christian Kist, Benito van de Pas, Ryan de Vreede, Jelle Klaasen en Ronny Huybrechts wisten een startbewijs te bemachtigen via het kwalificatie toernooi. Raymond van Barneveld zal vanmiddag gelijk aan de start verschijnen. Hij moet het op het hoofdpodium opnemen tegen Martin Schindler. Hij wist een ticket te bemachtigen door overwinningen op Joey ten Berge en Dimitri van den Bergh. Christian Kist, die in het kwalificatietoernooi Pieter Romkes en Michel Boulet wist te verslaan, zal het in de eerste ronde opnemen tegen James Wade. De partij tegen de winnaar van de European Tour 5 zal zich afspelen op het hoofdpodium.

Op het tweede podium staan Ronny Huybrechts en Benito van der Pas. Beide darters wisten dus via het kwalificatietoernooi een ticket te verkrijgen. Ronny Huybrechts won van Ron Meulenkamp en Zoran Lerchbacher. Benito van der Pas wist te winnen van Maik Langendorf en Jarkko Komula. Ryan Vreede moet het in de eerste ronde opnemen tegen Gary Stone. Vreede wist in het kwalificatietoernooi te winnen van Vincent van der Voort en Jani Haavisto. De laatste Nederlander die in de eerste ronde in actie komt is Jelle Klaasen. In het kwalificatietoernooi moest hij het opnemen tegen Salmon Renyaan en Anoop Ramdajal. Door deze overwinningen komt hij in de eerste ronde Darren Johnson tegen.

Van Gerwen pas in tweede ronde

Michael van Gerwen en Kim Huybrechts komen door hun geplaatste status pas vanaf de tweede ronde in actie. Michael van Gerwen zal het hierin moeten opnemen tegen Jay Foreman of Mark Dudbridge. Kim Huybrechts’ tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Ryan de Vreede en Gary Stone. Beide darters zullen op zaterdag in de middagsessie in actie komen.

Back To Top