Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Darts Matchplay 2015: Van Gerwen door naar finaledag

Michael van Gerwen European Darts Matchplay

European Darts Matchplay. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Benito van de Pas en Kim Huybrechts zijn door naar de laatste zestien van het European Darts Matchplay.

Vandaag worden de derde ronde en de finales gespeeld van het European Darts Matchplay. Michael van Gerwen neemt het in de derde ronde op tegen Raymond van Barneveld in de strijd om een plaats in de kwartfinales. De Nederlanders staan als laatste op het podium in de achtste finales.

Benito van de Pas bijt vandaag het spits af tegen Peter Wright. Gisteren versloeg hij de beste darter uit Kroatië, Robert Marijanovic, met 6-4 waarmee hij de eerste van de 32 overgebleven darters was die een plek bij de laatste zestien boekte.

Justin Pipe wordt de volgende tegenstander voor Kim Huybrechts. De Belg versloeg gisteren Darren Webster met 6-2. Broer Ronny werd later op de avond uitgeschakeld door van Gerwen.

Vincent van der Voort speelt zijn achtste finale tegen Ian White. De mannen kwamen elkaar zeven maal eerder tegen en de balans slaat lichtjes door in het voordeel van White die vier van de zeven matches won. Van der Voort won er drie en kan het verschil vandaag dus weer rechttrekken.

De uitsmijter van de avond is opnieuw Michael van Gerwen die het in de laatste partij van de derde ronde opneemt tegen Raymond van Barneveld. Gisteren won Michael moeiteloos van Ronny Huybrechts die hij met 6-3 versloeg. Zijn tegenstander vanmiddag zal het hem een stuk lastiger maken.

Hoewel van Gerwen 20 van de 35 tegen van Barneveld gespeelde partijen won, versloeg Barney hem tijdens hun laatste twee duels – die beide in Australië plaatsvonden. Van Barneveld begint de partij in de wetenschap dat ook Mighty Mike verslagen kan worden terwijl Van Gerwen dus wel iets recht te zetten heeft. De winnaar van deze partij neemt het vanavond in de kwartfinales op tegen Mervyn King of de jonge Oostenrijkse dartssensatie Rowby-John Rodriguez .

Uitslagen Tweede Ronde European Darts Matchplay Zaterdag 19 september

Benito van de Pas 6-4 Robert Marijanovic
Justin Pipe 6-5 Tony Newell
Dave Chisnall 6-3 William O’Connor
Terry Jenkins 6-5 Kevin Painter
Brendan Dolan 6-5 Mark Walsh
Robert Thornton 6-3 Maik Langendorf
Kim Huybrechts 6-2 Darren Webster
Ian White 6-4 Dimitri Van den Bergh

Mervyn King 6-4 Mickey Mansell
Michael Smith 5-6 Alan Norris
Peter Wright 6-2 Darren Johnson
Simon Whitlock 3-6 Rowby-John Rodriguez
Jelle Klaasen 3-6 David Pallett
Vincent van der Voort 6-3 Andy Hamilton
Stephen Bunting 2-6 Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Ronny Huybrechts

Derde Ronde European Darts Matchplay Zondag 20 september 2015

Peter Wright (3) v Benito van de Pas (14)
Dave Chisnall (6) v Terry Jenkins (11)
Justin Pipe (7) v Kim Huybrechts (10)
Alan Norris v Dave Pallett
Ian White (4) v Vincent van der Voort (13)
Brendan Dolan (5) v Robert Thornton (12)
Mervyn King (8) v Rowby-John Rodriguez
Michael van Gerwen (1) v Raymond van Barneveld

De European Darts Matchplay maakt deel uit van de PDC European Tour en wordt gespeeld in de Olympiahalle in Innsbruck, Oostenrijk. Vanmiddag (13 – 17.00 uur) worden de achtste finales gespeeld, gevolgd door kwartfinales, halve finales en de finale zelf die in de avond (19 – 23.00 uur) worden gespeeld. De prijzenpot is gevuld met £115,000,

Back To Top