Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Darts Grand Prix: Huybrechts titelverdediger Sindelfingen

European Darts Grand Prix: Huybrechts titelverdediger Sindelfingen

European Darts Grand Prix Sindelfingen. Van vrijdag tot en met zondag wordt de voorlaatste PDC European Tour van het seizoen gehouden in Sindelfingen, Duitsland. Er zijn 48 darters uitgenodigd, waaronder Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas.

European Darts Grand Prix: Van Gerwen hoopt op 6e European Tour-titel

Dit jaar vinden er tien evenementen plaats in het kader van de European Tour en dit is nummertje negen. In de eerste ronde zijn er 32 spelers over, want die andere zestien moeten in de voorrondes knokken om een startbewijs. In totaal wordt er 115.000 Britse pond aan prijzengeld uitgedeeld. De zestien geplaatste spelers mogen vrijdag nog van het mooie weer genieten, want zij worden pas zaterdag in de tweede ronde verwacht.

De dartsbond PDC heeft het spelersveld samengesteld op basis van de ProTour Order of Merit, een ranglijst die bestaat uit punten die op kleinere toernooien verdiend kunnen worden. De top zestien daarvan kreeg een invitatie, waarna ook de twintig beste spelers van de reeks UK Qualifiers, de acht beste van de European Qualifiers en vier van het kwalificatietoernooi Host Nation een oproep kregen.

De titel is in Sindelfingen natuurlijk het voornaamste, maar er zijn ook secundaire doelen. Binnenkort is de deadline voor kwalificatie voor de World Grand Prix en het Europese kampioenschap. Het prijzengeld dat hier wordt bijgeschreven, kan voor enkele darters net het verschil maken tussen wel of niet mee mogen doen. Voor toppers als Michael van Gerwen is dat al lang niet meer van belang, hij zal sowieso present zijn. De Brabander hoopt zijn zesde European Tour-titel van dit jaar te bemachtigen.

Kim Huybrechts titelverdediger European Darts Grand Prix Sindelfingen

De titelverdediger is Kim Huybrechts, die in 2015 in de eindstrijd te sterk bleek voor Peter Wright. Eerder in september werden er twee andere Europese tourwedstrijden gehouden en de Belg deed het daarin met een finale en halve finale niet verkeerd. Van Gerwen won afgelopen weekend voor de dertiende keer in zijn carrière een ET-titel.

Alle wedstrijden, in alle rondes, betreffen een best of 11 legs. Met andere woorden, de speler die als eerste zes legs wint, heeft de hele partij gewonnen. De tegenstander van Van Gerwen in de tweede ronde is dus nog niet bekend. Het is of een kwalificant, of Darren Webster.

Back To Top