Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

European Championship Darts: Van Gerwen favoriet voor nieuwe titel

Michael van Gerwen European Championship Darts

European Championship 2015. Op vrijdag 30 oktober gaat de European Championship Darts 2015 van start. Drie dagen lang wordt er gestreden om de felbegeerde Europese titel. De Ethias Arena in Hasselt is het decor van dit PDC Major Event.

Het PDC European Championship is een van de belangrijkste PDC-toernooien van het jaar. Het toernooi kwam in 2008 voor het eerst op de kalender en werd de afgelopen drie jaar gehouden in Mülheim. Hier komt dit jaar dus verandering in, aangezien het evenement is neergestreken in Hasselt.

Ondanks het feit dat het toernooi de titel ‘Europees Kampioenschap’ draagt, mogen er ook spelers van buiten Europa deelnemen aan dit toernooi. Simon Whitlock is tot nu toe de enige niet-Europese speler die er in slaagde om het toernooi te winnen. De Australiër schreef het toernooi in 2012 op zijn naam, nadat de eerste vier edities werden gewonnen door Phil Taylor.

Michael van Gerwen is de huidige titelverdediger van de European Championships Darts. ‘Mighty Mike’ stond vorig jaar in de finale tegenover Terry Jenkins en versloeg de Engelsman met 11-4. Naast de titel mocht de Nederlander ook 250.000 Britse ponden in ontvangst nemen. Verliezend finalist Jenkins moest genoegen nemen met 55.000 pond.

Fantastisch deelnemersveld EK Darts 2015

De 26-jarige Michael van Gerwen hoopt over een maand zijn titel op het EK Darts 2015 met succes te verdedigen. Gemakkelijk gaat hij het echter niet krijgen, aangezien de gehele wereldtop zijn opwachting maakt in Hasselt.

Regerend Wereldkampioen Gary Anderson is van de partij, net als Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Ook Kim Huybrechts komt in actie en hij hoopt voor eigen publiek zijn beste spel te laten zien. De volledige deelnemerslijst van de PDC European Championship Darts wordt later bekendgemaakt.

Bekijk de wereldtoppers zelf van dichtbij op het European Championship!

Heb je er altijd al van gedroomd om Van Gerwen, Van Barneveld of Taylor live in actie te zien? Dan is dit je kans! De European Championship Darts 2015 wordt gehouden in de Ethias Arena in Hasselt (België), wat slechts één uur rijden is vanaf Eindhoven. Een groot PDC-toernooi is dus zelden zo makkelijk te bereiken dan het EK Darts.

De kaartverkoop voor dit mooie toernooi is reeds gestart, dus wacht niet te lang voordat het volledig is uitverkocht. Er zijn al kaarten verkrijgbaar vanaf 10 euro bij PDC-Europe.tv.

Programma European Championship Darts

Vrijdag 30 oktober
Middagsessie (14:00 – 18:00 uur)
8 partijen eerste ronde
Avondsessie (20:00 – 24:00 uur)
8 partijen eerste ronde

Zaterdag 31 oktober
Middagsessie (14:00 – 18:00 uur)
Avondsessie (20:00 – 24:00 uur)
4 partijen tweede ronde

Zondag 1 november
Middagsessie (14:00 – 18:00 uur)
Kwartfinale
Avondsessie (20:00 – 24:00 uur)
Halve-finale
Finale

Locatie
Ethias Arena
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt, België

Back To Top