Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Engeland wint World Cup of Darts ten koste van Nederland

WK darts dag 4 met onder meer Damon Heta tegen Adrian Lewis

World Cup of Darts 2016. Phil Taylor en Adrian Lewis hebben voor de vierde keer de Betway World Cup of Darts gewonnen. ‘The Power’ en ‘Jackpot’ waren in een spannende finale met 3-2 te sterk voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Taylor en Lewis, die 250.000 pond overhouden aan deze toernooizege, zijn voor de vierde keer de sterkste in vijf jaar tijd. Ze bereikten de finale door achtereenvolgens af te rekenen met Spanje, China, Oostenrijk en Noord-Ierland.

Nederland, tweevoudig winnaar van het landentoernooi, versloeg Rusland, de Filipijnen, Australië en België in haar ‘road to the final’. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden vooral in de wedstrijd tegen Australië gedwongen tot het uiterste te gaan. Pas na de koppel plaatste Oranje zich voor de volgende ronde.

Adrian Lewis beslist World Cup of Darts finale

De finale tussen Engeland en Nederland begon met een singlepartij tussen Van Gerwen en Phil Taylor. Mede dankzij een gemiddelde van 103 versloeg ‘the Power’ rivaal Van Gerwen met 4-3. Van Barneveld bracht Nederland weer langszij via een knappe overwinning op Lewis. Ook de belangrijke koppelwedstrijd viel de kant op van Nederland, dat nu nog maar één winstpartij nodig had voor de eindzege.

De sterk spelende ‘Barney’ nam het vervolgens op tegen Taylor, maar ging met 4-1 onderuit. Hierdoor moest het vijfde en laatste duel voor de beslissing zorgen. Topfavoriet ‘Mighty Mike’ wist echter niet zijn niveau te halen en moest met 4-2 zijn meerdere erkennen in tweevoudig wereldkampioen Lewis.

Engeland een sterk team

Na afloop was Adrian Lewis erg te spreken over team Engeland. “Phil en ik zijn een goed team en we proberen het beste in elkaar naar boven te halen. Het spelen voor ons land helpt hier ook bij, want je wilt niemand teleurstellen”, aldus de gevierde man.

“Ik speelde zelf niet sterk in de koppel en ik verloor mijn singlewedstrijd van Raymond. Ik denk dat Phil en Raymond ook de twee beste spelers waren in deze finale. Ondanks de achterstand hield ik het vertrouwen in een goede afloop. Phil versloeg Raymond en daardoor kreeg ik nog een kans die ik met beide handen heb gegrepen.”

Uitslagen finales World Cup of Darts

Halve finale
Engeland – Noord-Ierland 2-0
Nederland – België 2-0

Finale
Engeland – Nederland 3-2

Wedden op Champions League Darts

Back To Top