Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Elite komt samen op Singapore Darts Masters

Peter Wright

Van vrijdag 15 tot en met zondag spelen `s werelds beste acht darters het Singapore Darts Masters in het Singapore Indoor Stadium.

Vrijdag worden de vier kwart finales gespeeld, waarbij elke partij gaat om een best of 19 legs. Dit is de loting, inclusief de speeltijden (Nederlandse tijd):

13:30 Peter Wright – James Wade
14:30 Simon Whitlock – Raymond van Barneveld
15:30 Phil Taylor – Dave Chisnall
16:30 Michael van Gerwen – Andy Hamilton

Zaterdag vinden de halve finales plaats om 13:00 uur en 14:00 uur. De finale begint om 15:00 uur. Op de slotdag van het evenement gaan de partijen om een best of 21 legs. De winnaar ontvangt circa 12.000 euro, de nummer twee rond de 9.000 euro en de twee andere halve finalisten krijgen zo`n 6.000 euro mee.

Grootste dartstoernooi in Azië

De Singapore Darts Masters moet zorgen voor een grotere populariteit van darts in Azië. Sowieso is het direct het grootste dartstoernooi dat de PDC ooit op dat continent heeft georganiseerd. Later deze maand volgen trips naar Perth en Sydney in een poging om ook de Australische markt te veroveren.

Phil “The Power” Taylor vertrok drie weken geleden, nadat hij het World Matchplay voor de vijftiende keer won, reeds naar Azië om zich te storten op soft-tip toernooien in Japan. Eerder deze week werd Taylor 54 jaar, maar zijn optreden in Blackpool eind juli, demonstreert dat de jongere generaties nog niet definitief met hem hebben afgerekend.

Nieuwe sponsor voor van Gerwen

Van Gerwen benutte zijn vrije tijd om na de verloren finale van het World Matchplay om te trouwen. Het wordt weer tijd voor een grote titel, want daar wacht Mighty Mike al op sinds de Dubai Masters in mei. Overigens heeft Van Gerwen na elf jaar gebroken van sponsor Masterdarts. Hij laat zich de komende vijf jaar sponsoren door XQmax Darts.

Van Barneveld won eerder dit jaar de Premier League of Darts. Eind juli verloor hij op het World Matchplay in de tweede ronde van dezelfde man die hij morgen treft: Simon Whitlock. Misschien is Barney nu meer gewend aan de nieuwe darts die hij toen in gebruik nam.

RTL7 zendt vrijdag (22:00 uur) en zaterdag (22:20) samenvattingen uit van het toernooi.

Back To Top