Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Darts live vandaag: Michael van Gerwen – Jan Dekker en Klaasen – Kist

EK Darts live vandaag: Michael van Gerwen - Jan Dekker weddenschappen darten voorspellingen Getty

Michael van Gerwen speelt op de openingsdag van het EK Darts 2017 tegen landgenoot Jan Dekker. Het is de zevende van de acht partijen die donderdag worden gespeeld. De sessie begint om 20:00 uur met Gerwyn Price tegen de Belg Ronny Huybrechts.

Voor de tiende keer vindt het EK Darten plaats. Plaats van handeling is de Ethias Arena in Hasselt, niet al te ver over de grens in België. De darters konden startbewijzen voor de continentale strijd in de wacht slepen via zogeheten European Events. Enkele spelers hadden er niet zoveel trek in om in dat circuit te spelen en ontbreken dus nu, waaronder prominente namen als Phil Taylor, Gary Anderson, Raymond van Barneveld en Adrian Lewis.

Programma EK Darts 2017 – Michael van Gerwen

Wie blijven er dan nog over om te proberen om Mighty Mike van een vierde opeenvolgende titel (en de bijbehorende cheque van 100.000 Euro) af te houden? Peter Wright is als tweede geplaatst en de Schot beleeft het beste jaar in zijn loopbaan.

Michael Smith is derde geplaatst en Mensur Suljovic vierde. Andere Nederlandse deelnemers zijn Jelle Klaasen, Christian Kist, Benito van de Pas, Vincent van de Voort en dus Jan Dekker.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Michael van Gerwen – Jan Dekker

Jan “Double” Dekker beleeft nog niet zoveel plezier aan zijn overstap van de BDO naar de PDC. Sinds 2015 draait de nu 27-jarige darter mee bij de big boys en ondertussen wist hij zich vijf keer eerder voor een major te plaatsen. Nadat hij een paar rondjes won op het UK Open 2015 wist hij op die majors nog maar eenmaal een partij te winnen. Dat zijn de toernooien waarop je prijzengeld kan pakken en dus op de ranglijst kan stijgen. Het gevolg is dat hij op die Order of Merit slechts 55e staat.

Michael van Gerwen trok zich afgelopen weekend vanwege enkelklachten terug van de German Darts Masters. De Brabander laat weten dat die paar dagen rust voldoende waren om de slijmbeursontsteking in zijn linkerenkel (voldoende) te laten genezen.

EK Darten 2017 voorspellingen bij de bookmakers GettyWedden op darts? Michael van Gerwen staat op 1.06 en Jan Dekker op 9.00 in deze best of 11 legs partij. We tippen de uitslagen 6-3 op 4.50 en 6-4 op 10.00 bij bookmaker Mr Green.
De laatste wedstrijd van vanavond is die tussen Jelle Klaasen en Christian Kist. Klaasen is @1.50 favoriet voor de winst en een zege van Kist levert je de riante notering van 2.60 op.

Programma EK Darts 2017

Donderdag 26 oktober –  ronde 1 v.a. 20.00 uur:
Gerwyn Price – Ronny Huybrechts
Alan Norris – Mervyn King
Ian White – Darren Webster
John Henderson – Kyle Anderson
Simon Whitlock (8) – James Richardson
Mensur Suljovic (4) – Kim Huybrechts
Michael van Gerwen (1) – Jan Dekker
Jelle Klaasen (5) – Christian Kist

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top