Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Darts finales live stream: Michael van Gerwen tegen Simon Whitlock

Weddenschappen EK Darts finale winnaar voorspellen bookmakers Michael van Gerwen Getty

Vandaag speelt Michael van Gerwen in de kwartfinale van het EK Darts in Hasselt tegen Simon Whitlock. De partij is de eerste van de middagsessie en begint om 13:45 uur. De halve finales beginnen om 20:00 uur.

Van Gerwen is de laatste Nederlander in het toernooi. Zaterdag vervloog de hoop van Benito van de Pas op zijn eerste grote titel. Hij redde het net niet tegen Michael Smith: 10-9. In de slotleg stond de Tilburger op 98 punten, maar hij kreeg niet de kans om uit te gooien. Smith realiseerde namelijk een checkout van 118 via treble twintig, achttien en tops.

EK Darts Michael van Gerwen – Whitlock

Een Australische darter op een EK darten, het is een beetje gek. En sowieso voelt het onwennig om Whitlock zo ver te zien komen op een groot toernooi, want de Wizzard raakte ergens in 2015 in een vormcrisis terecht die alleen maar erger werd. De afgelopen weken is hij eruit geklauterd. Eerder deze maand bereikte hij de halve finale van de World Grand Prix en dat was qua prijzengeld zijn beste prestatie sinds de halve finale op het WK darts 2014.

Die boost had Whitlock niet alleen nodig voor zijn motivatie, het kwam ook van pas voor de ranglijst. Daarop staat hij nu twaalfde, terwijl hij eerder dit jaar op weg was om de top twintig te verlaten. Wie weet knokt hij zich volgend jaar terug de top tien in, de plek waarin hij jarenlang verkeerde.

Speelschema WK Darts ** Voorspellingen

Voorspellingen EK Darten 2017

Beide mannen maakten in de vorige ronde gehakt van hun tegenstander. Whitlock won van Alan Norris met 10-0 en Mighty Mike stond maar een leg af tegen Ian White. Wel was het gemiddelde van de Brabander veel hoger (105 versus 95) en had hij ook met sterkere tegenstand te maken, want Norris had een offday terwijl White juist een prima partij gooide.

Wedden op darts? Van Gerwen won 18 van de 21 onderlinge partijen en verloor er twee. De vijf confrontaties in 2017 gingen telkens met ruime marges naar de titelhouder. Nu staat Michael van Gerwen voor winst op 1.12 en Simon Whitlock op 6.50. We tippen dat er minder dan 17 legs gespeeld worden – bij bookmaker Mr Green genoteerd op 1.45.

Programma EK Darts

Zondag 29 oktober 2017
Kwartfinales, start 13:45 uur, best of 19 legs

Michael van Gerwen – Simon Whitlock
Kyle Anderson – Mensur Suljovic
Peter Wright – Daryl Gurney
Rob Cross – Michael Smith

Halve finales en finale vanaf 20:00 uur

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top