Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Darts 2016 live: tweede ronde Michael van Gerwen en Jelle Klaasen

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen EK darts live

Live stream darten. Vanavond sluiten Michael van Gerwen en Gerwyn Price de tweede ronde van het EK Darts te Hasselt (België) af. Eerder op de avond zal Jelle Klaasen aantreden tegen Stephen Bunting.

De term European Championship is een beetje misleidend, want darters van over de hele wereld zijn welkom. Een nauwkeurigere omschrijving is dat in Hasselt de top 32 van de European Order of Merit is uitgenodigd, een sub-ranglijst van de dartsbond PDC. Benito van der Pas bevond zich onder de geïnviteerden, maar hij ging onderuit tegen Max Hopp met 6-4.

Jelle Klaasen – Stephen Bunting

Jelle Klaasen won in de openingsronde van het EK Darts met 6-3 van Steve West. Binnen acht minuten stond Klaasen al met 5-0 voor, waarna West voorzichtig aan een come back begon te denken. Maar Klaasen, begin dit jaar nog halve finalist op het WK Darts, maakte de klus af via dubbel achttien. Zijn gemiddelde was 97,2 en hij benutte zes van de dertien legdarts.

Klaasen heeft na dat ijzersterke WK ook nog de halve finale op het UK Open bereikt, daarna was hij onzichtbaar op de grote toernooien en zat er bij de kleinere dartevenementen alleen een finaleplaats in op het Duitse kampioenschap van twee weken geleden. Hij staat nu negende op de ranglijst van de PDC.

Bunting draait sinds begin 2015 mee met de PDC na zijn overstap vanuit de BDO. The Bullet stond alleen bij de UK Open 2015 in de halve finale maar kwam verder nog nooit dichtbij een grote prijs bij de big boys. Missie mislukt? Het is te vroeg om dat te concluderen, maar Bunting is 31 jaar en een nieuwe generatie staat klaar om hem te verdringen.

Michael van Gerwen – Gerwyn Price

Mighty Mike won het EK Darts in 2014 en 2015 en deed dat vorig jaar door in elke partij een gemiddelde te realiseren van boven de honderd. Dat lukte in de eerste ronde tegen Simon Whitlock ook weer, maar door matig uitgooien was de uitslag close: 6-5. Price had een moyenne van 91 en gooide juist wel sterk uit (zes uit elf). Maar zo’n gemiddelde zal zeker als de dubbels minder lopen zeker niet genoeg zijn tegen ’s werelds nummer één darten.

Wedden op EK Darts

Programma EK Darts – 29 oktober 2016

Midagsessie, 13:45 tot 18:00
Kyle Anderson v James Richardson
Mensur Suljovic v Ian White
Peter Wright v Cristo Reyes
James Wilson v Mervyn King

Avondsessie, 20:00 tot 00:00
Jelle Klaasen v Stephen Bunting
Phil Taylor v Joe Cullen
James Wade v Max Hopp
Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Live EK Darts 2016 bekijken? Lees hier de mogelijkheden.

Back To Top