Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

EK Darts 2015: Van Gerwen wint Europese titel Darts

Michael van Gerwen WK Darts

EK Darts 2015. Michael van Gerwen is er gisteren in geslaagd om zijn Europese titel te prolongeren. In de bloedstollende finale trof hij Gary Anderson, de regerend wereldkampioen. Anderson leek op weg te zijn om ook de Europese titel binnen te halen, maar Van Gerwen kwam terug en won.

Alles gegeven in laatste vier legs EK Darts 2015

Van Gerwen en Anderson waren in de eerste zes legs in perfect evenwicht maar daarna nam Anderson de leiding. In de vierde leg gooide van Gerwen nog bijna een negendarter, maar de allerlaatste pijl ketste af op een staaldraad op het bord. Anderson liep uit tot 10-7, maar kon die laatste leg niet verzilveren. Van Gerwen gaf alles en gooide een enorm hoog gemiddelde van in de laatste legs waardoor het gemiddelde van de wedstrijd op ruim 107 uitkwam.

Michael kwam terug tot 10-10 en zo werd het een decider. In de beslissende leg profiteerde Van Gerwen van een fout van de Schot en het werd 11-10; daarmee schreef hij de European Championship Darts voor de tweede keer op zijn naam.

‘Beste vier legs uit mijn carrière’

“Het is heel speciaal, vooral de manier waarop ik heb gewonnen. Gary speelde geweldig en het lukte me niet om een manier te vinden om hem onder druk te zetten omdat zijn scorend vermogen op de juiste momenten echt fantastisch was,” aldus van Gerwen tegen de PDC. “Ik wachtte op een fout en als je dan een kans krijgt, moet je ie met beide handen aannemen – en dat is precies wat ik heb gedaan. Ik vocht voor alles maar ik weet nog steeds niet waar die finish vandaan kwam. Misschien heb ik de beste vier legs uit mijn carrière gespeeld onder deze druk en ik ben er echt blij mee. Het is fantastisch om een toernooi als dit te winnen op deze manier,” aldus van Gerwen.

Van Gerwen begon de dag met een wedstrijd tegen Dave Chisnall in de kwartfinale. De Brabander won met 10-4. In de halve finale trof hij Peter Wright die met 11-7 werd uitgeschakeld.

Voor derde jaar op rij eruit in de kwartfinale EK Darts

Peter Wright haalde de halve finale na een 10-4 overwinning op John Henderson. Adrian Lewis won in een andere cliffhanger met 10-9 van Phil Taylor. Voor Jelle Klaasen, die goed opende met 3-1, eindigde het EK Darts desalniettemin voor het derde jaar op rij in de kwartfinale; Klaasen verloor uiteindelijk met 10-6 van Gary Anderson. De Schot versloeg vervolgens ook Adrian Lewis in de halve finale.

Back To Top