Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dutch Open Darts: finale in Assen live op televisie

Scott Mitchell Dutch Open Darts

Dutch Open Darts. Het is weer bijna zo ver. Komende vrijdag begint de Dutch Open Darts en dat betekent een hoop Hollands dartsgeweld. Van 30 januari tot en met 1 februari zal het toernooi plaatsvinden in de Bonte Wever in Assen. De editie van dit jaar is alweer de 37e en de Dutch Open Darts mag zich daardoor met recht een Nederlandse klassieker noemen.

Grote namen aanwezig op Dutch Open Darts

Maar als je je toernooi een klassieker wil noemen, moeten er wel grote darters komen. Zoals bijna ieder jaar zijn die weer aanwezig. Zo zijn zowel bij de heren als bij de dames de winnaars van vorig jaar aanwezig. Ross Montgomery was vorig jaar de beste bij de mannen, Aileen de Graaf bij de vrouwen. Verder doen er ook internationale klasbakken mee aan het toernooi. Martin Adams, Tony O’Shea en ook de Lakeside-winnaar van dit jaar, Scott Mitchell, staat dit jaar aan de ockey in Assen.

Nederlandse trots

Maar tussen al die internationale namen zijn er uiteraard ook een hoop Nederlandse darters aanwezig. In totaal komen er 2482 heren naar het toernooi. Een aantal grote Nederlandse namen daartussen zijn onder andere Co Stompé, Wesley Harms en Rick Hofstra. Ook bij de dames is de opkomst groot tijdens deze editie. Er komen maar liefst 266 dames. Tel daar nog eens 1088 heren- en 129 dameskoppels bij op en je hebt een goed gevulde Bonte Wever.

Finale Dutch Open Darts live bij RTV Drenthe

Al sinds de opkomst van Raymond van Barneveld is darten een ‘hot item’ in ons koude kikkerlandje. De laatste jaren blijft de interesse (misschien gaat dit gepaard met de successen van Michael van Gerwen) nog meer groeien. Elk jaar wordt het darten op televisie weer beter bekeken en RTV Drenthe heeft besloten hier op in te spelen. De finale van de Dutch Open Darts wordt namelijk live uitgezonden op de regionale zender van Drenthe. De eindstrijd vindt plaats op 1 februari om 12:15.

Back To Top