Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dutch Darts Masters: Zes Nederlanders in tweede ronde

Michael van Gerwen Dutch Darts Masters 2015

Dutch Darts Masters 2015. Gisteren werd de eerste ronde van het Dutch Darts Masters toernooi gespeeld. Daarin namen vier Nederlandse qualifiers, acht Europese en twintig UK Qualifiers het tegen elkaar op in de jacht naar een plaatsje in de tweede ronde. De vier Nederlanders waren allen succesvol en zijn door naar de tweede ronde waarin ze het opnemen tegen de beste zestien dartsspelers die hun toernooi vandaag zullen beginnen.

De Zwaan tegen Ian White op Dutch Darts Masters

Jeffrey De Zwaan won met 6-3 van Joe Cullen en treft vandaag Ian White, de huidige nummer twaalf van de PDC. Jerry Hendriks versloeg Wes Newton met 6-3 en speelt vanavond tegen Terry Jenkins. Jenkins is een hele lastige tegenstander in deze fase van een toernooi.

Jelle Klaasen won met 6-4 overtuigend van Alan Norris – wat ook niet de makkelijkste speler is. Vanavond ligt de lat een heel stuk hoger als hij Dave Chisnall treft de nummer zeven van de wereld. Christian Kist was met 6-4 te sterk voor de Spanjaard Cristo Reyes. Vandaag treft hij Brendan Dolan, tegen wie hij al twee keer eerder speelde. Elk van de mannen won één van die partijen en dus zijn we in elk geval op papier helemaal aan elkaar gewaagd.

Dutch Darts Masters: Van der Voort en Van Gerwen in actie

In de tweede ronde betreden Vincent van der Voort en Michael van Gerwen voor het eerst het podium bij de Dutch Masters. Van der Voort speelt tegen de onbekende Nathan Aspinall en Van Gerwen neemt het op tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic die de tweede ronde bereikte na een 6-4 overwinning op Johnny Clayton.

Een andere partij die ook zeer de moeite waard zal zijn, is de wedstrijd tussen Peter Wright en de Australiër Kyle Anderson, die tegenwoordig in Engeland woont om in de PDC te kunnen spelen. Anderson is inmiddels opgeklommen tot de 48ste plaats op de PDC Order of Merit. Het wordt zijn allereerste wedstrijd ooit tegen Wright.

Programma Dutch Darts Masters – zaterdag 6 juni

Middagsessie (13-17.00 uur)
Ian White v Jeffrey de Zwaan
Steve Beaton v Gary Stone
Jamie Caven v John Henderson
Kim Huybrechts v William O’Connor
Justin Pipe v Rowby-John Rodriguez
Stephen Bunting v Josh Payne
Vincent van der Voort v Nathan Aspinall
Brendan Dolan v Christian Kist

Avondsessie (19-23.00 uur)
Terry Jenkins v Jerry Hendriks
Mervyn King v Ricky Evans
James Wade v David Pallett
Michael Smith v John Michael
Peter Wright v Kyle Anderson
Simon Whitlock v Max Hopp
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
Dave Chisnall v Jelle Klaasen

Back To Top