Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dutch Darts Masters 2017: Michael van Gerwen in Maastricht

Michael van Gerwen

Darten. Van vrijdag tot en met zondag vindt in Maastricht de Dutch Darts Masters plaats. Het toernooi wordt gespeeld in het kader van de European Tour van de PDC. Michael van Gerwen schreef de drie vorige edities van DDM op zijn naam en is present om een vierklapper te voltooien.

De loting voor het evenement is donderdag verricht. Vandaag, vrijdag 1 september, wordt de eerste ronde gespeeld en daarin komen de de zestien geplaatste darters nog niet in actie. In die openingsronde treffen de zogeheten UK qualifiers, west/south european qualifiers, Nederlandse qualifiers, Baltische qualifiers en een Oost-Europese qualifier elkaar. Het is dus een zeer internationaal gezelschap in het MECC Event centre, ongetwijfeld gemotiveerd door de totale prijzenpot van 135.000 euro. De winnaar soupeert daar 25.000 euro van.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green!

Dutch Darts Masters 2017

In het weekend mogen de spelers met een beschermde status tonen dat ze inderdaad een klasse beter zijn dan de rest. Michael van Gerwen weet pas vrijdagavond laat wie hij zaterdag zal treffen. Benito van de Pas en Jelle Klaasen komen dan ook in actie. Raymond van Barneveld ontbreekt. Hij houdt de Europese tour voor de rest van dit jaar voor gezien. Barney besloot daartoe toen hij terugkwam van de Australische tour en voelde dat hij het reizen even beu was.

Van Gerwen verkeert juist in de tegenovergestelde situatie. Hij sloeg de trip down under over om bij zijn vrouw en pasgeboren baby te blijven en staat inmiddels juist te popelen om weer een paar pijltjes te gooien. Zeker aangezien hij de erelijst van dit toernooi domineert: hij won drie van de vijf edities. Bij wat oudere toernooien is Phil Taylor in regel de recordhouder, maar hier kan Mighty Mike een stevig stempel gaan drukken.

Voorspellingen Dutch Darts Masters

Wedden op darten? Michael van Gerwen is de favoriet @1.80 gevolgd door Peter Wright @6.00. Inzetten (al met 1 euro) doe je bij Mr Green.

Uitslagen loting Dutch Darts Masters:

Michael van Gerwen (1) – EQ8/HNQ4
Mervyn King (16) – Justin Pipe/Kyle Anderson
Benito van de Pas (8) – Nathan Aspinall/Ulf Ceder
Daryl Gurney (9) – Ryan Searle/Steve West
Michael Smith (5) – James Wilson/EQ7
Joe Cullen (12) – HNQ1/EQ1
Simon Whitlock (4) – Kirk Shepherd/EQ2
Cristo Reyes (13) – Jamie Bain/Robert Owen
Peter Wright (2) – Darren Webster/Jim Walker
Rob Cross (15) – Harry Robinson/Jamie Lewis
Kim Huybrechts (7) – HNQ3/HNQ2
Jelle Klaasen – Steve Lennon/Krzysztof Ratajski
Ian White (6) – EQ6/John Henderson
Alan Norris (11) – Richard North/EQ4
Mensur Suljovic (3) – EQ3/Steve Beaton
Gerwyn Price (14) – Chris Quantock/EQ5

Back To Top