Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dutch Darts Masters 2015: Van Gerwen kan titel prolongeren

Michael van Gerwen Dutch Darts Masters 2015

Dutch Darts Masters 2015. Van de zes Nederlanders die gisteren in de tweede ronde speelden, heeft alleen Michael van Gerwen de volgende ronde bereikt. Van Gerwen was met 6-2 te sterk voor de Oostenrijker Mensur Suljovic. Daarmee ligt de Brabander goed op koers om vandaag zijn vierde European Tour-titel op rij te winnen en zijn Dutch Darts Masters-titel te prolongeren. Vanmiddag treft hij Dave Chisnall in de derde ronde. Van Gerwen speelt in de laatste partij van het middagprogramma.

Bijna een negendarter voor Van Gerwen op Dutch Darts Masters 2015

Michael van Gerwen speelde in de voorlaatste partij van de avond tegen Suljovic in een uitverkocht huis. De Oostenrijker pakte de eerste leg maar Van Gerwen sloeg hard terug en eiste de drie daaropvolgende legs voor zich op. Suljovic pakte nog één leg, maar van Gerwen ging daarna ook weer voluit door en gooide bijna een negendarter die bij de laatste pijl de mist inging. Van Gerwen maakt het vrij eenvoudig af en wint overtuigend met 6-2.

De Zwaan speelt sterk maar komt tekort aan het einde

Ook Kim Huybrechts is door naar de derde ronde na een knappe 6-5 overwinning op William O’Connor. In zijn volgende match speelt de Belg tegen Ian White. Gisteren won White van Jeffrey De Zwaan in de openingswedstrijd van de tweede ronde. De Zwaan speelde een sterke partij waarin hij de 180 goed wist te vinden. Het lukte hem niet om terug te komen naar 5-5 en de geconcentreerd spelende White maakte het vervolgens af met 6-4.

Chisnall door ten koste van Klaasen

Ook Jelle Klaasen speelde een sterke partij tegen Dave Chisnall. Klaasen nam meteen de leiding maar liet de Engelsman later terugkomen van een 4-2 achterstand naar 4-4 gelijk. Klaasen pakte nog wel de volgende leg, maar doordat hij in de laatste legs de mist in ging met zijn trippels, was het Chisnall die nu in de derde ronde zal spelen tegen Michael van Gerwen.

Andere Nederlanders verrassend uitgeschakeld

Dat Vincent van der Voort onderuit ging tegen de tamelijk onbekende Nathan Aspinall was een verrassing. De Noord-Hollander hield zijn tegenstander bij maar kwam nooit op voorsprong en door een zwakke laatste leg kon Aspinall de beslissende leg opeisen. Christian Kist ging hard onderuit tegen Brendan Dolan en Jerry Hendriks kon het niet bolwerken tegen Terry Jenkins.

Ian White 6-4 Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort 5-6 Nathan Aspinall
Brendan Dolan 6-1 Christian Kist
Terry Jenkins 6-3 Jerry Hendriks
Michael van Gerwen 6-2 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 6-5 Jelle Klaasen

Van Gerwen treft lastige tegenstander in derde ronde

Vandaag gaat de Dutch Darts Masters verder met de derde ronde die vanmiddag wordt gespeeld. Vanavond in Venray worden de finales gespeeld. Van Gerwen treedt aan in de laatste wedstrijd in de middag tegen Dave Chisnall en treft daarmee één van de lastigste tegenstanders onder de mannen die nog in de race zijn. In zeges is de stand tussen de mannen onderling 16-6 in het voordeel van de Nederlander, maar in zijn laatste twee partijen kwam hij niet voorbij ‘Chizzy’. Afgelopen maand verloor MVG in Crawley met 4-6 en eerder in mei speelde hij 6-6 gelijk in de Premier League Darts tegen Chisnall.

De wedstrijd tussen Ian White en Kim Huybrechts wordt ook spannend. Huybrechts heeft het voordeel van het publiek dat hem als ‘een van ons’ beschouwt, en White zal zijn kalmte moeten bewaren en zich niet laten afleiden door het publiek of hoge tempo van de Belg. Ook de voorlaatste wedstrijd, tussen Simon Whitlock en Mervyn King belooft een mooie strijd te worden. In onderlinge duels is de stand 15-14, ofwel: deze Whitlock en King zijn helemaal aan elkaar gewaagd

Programma Dutch Darts Masters 2015

Derde Ronde, 7 Juni Middag (13:00-17:00 uur)
David Pallett v Jamie Caven
Ian White v Kim Huybrechts
Nathan Aspinall v Justin Pipe
Michael Smith v Josh Payne
Kyle Anderson v Steve Beaton
Brendan Dolan v Terry Jenkins
Simon Whitlock v Mervyn King
Michael van Gerwen v Dave Chisnall

Avond (19:00-123:00 uur): Kwartinales, Halve Finales en Finale

Back To Top