Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dutch Darts Championship Maastricht: Nederlanders in finale?

Dutch Darts Championship Maastricht: Nederlanders darten bookmakers Getty

Vandaag start de Dutch Darts Championship in Maastricht en er hebben zich zeven Nederlanders geplaatst. Michael van Gerwen speelt zijn eerste partij in de MECC op zaterdagavond waarin Karel Sedlacek of William O’Connor zijn tegenstander wordt. Van Gerwen won afgelopen week de German Darts Open en hoopt daar deze Nederlandse titel aan vast te rijgen.

Nederlanders op Dutch Darts Championship

Mighty Mike heeft zich dus direct geplaatst voor dit toernooi binnen de European Tour. Daarnaast hebben ook Jan Dekker, Jelle Klaasen, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf een plekje verovert op de Eurotour in Maastricht.

Behalve deze Nederlanders, hebben zich ook nog eens tien darters geplaatst via andere kwalificatiewedstrijden, waaronder de broertjes Rowdy-John en Rusty-Jake Rodriguez, Kyle Anderson, Steve West en James Wilson die vorige week nog de finale speelde tegen van Gerwen in Duitsland. In totaal doen er 32 spelers mee in Maastricht.

Eerste ronde partijen

Jan Dekker speelt zijn eerste ronde partij tegen Ricky Evans. Jelle Klaasen treft Barrie Bates. Jeffrey de Graaf neemt het op tegen Paul Nicholson, Dirk van Duijvenbode speelt tegen Josh Payne en Jeffrey de Zwaan gaat het duel aan met Wayne Jones.

Vincent van der Voort: tijd voor een zege

Vincent Van der Voort, die afgelopen weekend nog een negendarter gooide in de derde ronde van de Players Championship 17 toen hij tegen Rob Cross speelde, speelt zijn eerste wedstrijd tegen Kevin Painter.

De twee zijn geen onbekenden van elkaar en troffen elkaar al 26 keer eerder. Painter was 15 maal de sterkste en Van der Voort won 11 partijen. Het verschil lijkt dan niet zo groot maar daaraan moet wel toegevoegd worden dat de man uit Purmerend de laatste negen partijen op rij verloor. Het wordt dus wel weer eens tijd voor een zege.

Wie zijn de favorieten bij de bookmakers?

Ondanks zijn verliesreeks tegen Painter schatten de bookmakers de kansen voor Van der Voort goed in. Bij bookmaker Mr Green noteert hij 1.51 voor de zege terwijl een overwinning van Painter je 2.50 x je inleg zou opleveren. Ook Jelle Klaasen doet het goed bij de bookies: hij noteert 1.36 voor winst op Barrie Bates (3.00). Jeffrey de Zwaan noteert 1.35 tegen Wayne Jones (3.50). Dat wordt dus genieten van een lekker weekend darten in Maastricht…

Michael van Gerwen is voor het wedden op darts titelfavoriet met odds van 1.61. Peter Wright volgt daarna met een quotering van 5.50 en vervolgens Adrian Lewis en James Wade op afstand met 21.00. Aan deze verdeling odds valt af te lezen dat er slechts twee vaste waarden zijn, MvG en Wright, en dat men er eigenlijk al vanuit gaat dat zij het in de Dutch Darts Championship finale tegen elkaar zullen opnemen.

Het betekent ook dat de rest van het dartstoernooi in Maastricht heel verrassend kan gaan verlopen. Een finaleplek voor Jeffrey de Zwaan of opnieuw James Wilson is zeker niet uitgesloten.

Programma Dutch Darts Championship

Eerste ronde, vrijdagmiddag 7 september
Kevin Munch v Darren Johnson
Karel Sedlacek v William O’Connor
Barrie Bates v Jelle Klaasen
Rowby-John Rodriguez v Robert Marijanovic
Ryan Searle v Andy Boulton
Ricky Evans v Jan Dekker
Toni Alcinas v Darius Labanauskas
Josh Payne v Dirk van Duijvenbode

Eerste ronde, vrijdagavond 7 september
Jeffrey de Zwaan v Wayne Jones
Jeffrey de Graaf v Paul Nicholson
Dawson Murschell v Ritchie Edhouse
Kevin Painter v Vincent van der Voort
Ross Smith v Rusty-Jake Rodriguez
Robert Thornton v Arron Monk
Kyle Anderson v Christian Bunse
James Wilson v Cristo Reyes

Tweede ronde, zaterdagmiddag 8 september
Steve West v Evans/Dekker
Mervyn King v Alcinas/Labanauskas
Dave Chisnall v Rodriguez/Marijanovic
Joe Cullen v Bates/Klaasen
Darren Webster v Payne/Van Duijvenbode
Gerwyn Price v Munch/Johnson
Stephen Bunting v De Graaf/Nicholson
Adrian Lewis v De Zwaan/Wayne Jones

Tweede ronde, zaterdagavond 8 september
Max Hopp v Smith/Rusty-Jake Rodriguez
Ian White v Thornton/Monk
James Wade v Murschell/Edhouse
Daryl Gurney v Searle/Boulton
Peter Wright v Painter/Klaasen
Michael van Gerwen v Sedlacek/O’Connor
Jonny Clayton v Anderson/Bunse
Simon Whitlock v Wilson/Reyes

Back To Top