Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dubai Darts Masters 2017 live: buiten darten in openlucht

World Series: Dubai Darts Masters 2017 live wedden darten Getty

Dubai Darts Masters 2017 – live darten. Van woensdag tot en met donderdag gaat Michael van Gerwen in Dubai voor zijn vierde titel bij de Dubai Duty Free Darts Masters. De Brabander opent tegen Raymond van Barneveld. Vorig jaar verloor Mighty Mike in de finale van Gary Anderson.

Het toernooi vindt plaats in in het Dubai Tennis Centre, waar eerder dit jaar Andy Murray nog de titel ophaalde. Het is een openluchttoernooi, wat in de dartssport uniek is. De lichte pijltjes zijn immers zeer gevoelig voor wind. De partijen worden in de avond gespeeld, als de zon al is verdwenen. Voor wie een negendarter gooit, staat er een auto ter waarde van 50.000 euro klaar.

Dubai Darts Masters 2017

De Dubai Darts Masters is het eerste onderdeel van de World Series of Darts, een cyclus waarmee de beste darters ter wereld rond de globe trekken om de sport te promoten. In de andere evenementen neemt de Europese top acht het op tegen regionale spelers.

De eerste ronde, die gelijk de kwartfinale is, gaat om best of 19 legs. Donderdag volgen de halve finales en ook de eindstrijd, beide best of 21 legs. De aanwezigheid van Raymond van Barneveld is best opvallend, want hij kreunt al een paar jaar dat al die air miles hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Ook de Hagenaar is al een jaartje ouder en wil meer tijd spenderen met zijn gezin en kleinkinderen.

Maar sinds het WK Darts van begin dit jaar draait het toch een beetje stroever bij de oud-wereldkampioen en hij zal dit soort krachtmetingen met de top nodig hebben in zijn poging om aan te blijven haken.

Favorieten Dubai Darts Masters

Gary Anderson is als tweede geplaatst, Peter Wright als derde. Die twee Schotten lijken de belangrijkste uitdagers van Van Gerwen en vooral Wright is nu al wekenlang in bloedvorm. Hij vermorste vorige week zes matchdarts tegen MvG in de finale van de Premier League Darts, maar houdt al met al wel het gevoel over dat zijn niveau nu toereikend is om de Nederlander te pakken. Michael van Gerwen en Peter Wright kunnen elkaar pas in de finale treffen.

Wil je wedden op darts, de favorieten van bookmaker 888Sport zijn: Michael van Gerwen met een notering van 1.67, Peter Wright @5.50 en Gary Anderson @6.50.

18.00 uur Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
18.45 uur James Wade – Gerwyn Price
19.30 uur Gary Anderson – Phil Taylor
20.15 uurPeter Wright – Dave Chisnall

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top