Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Dubai Darts Masters 2016: Michael van Gerwen – Gary Anderson

Michael van gerwen Dubai Darts Masters getty

Finale Dubai MAsters 2016, Michael van Gerwen – Gary Anderson. Michael van Gerwen heeft gewonnen van Dave Chisnall met 11-7 en ontmoet Gaty Anderson die Phil Taylor versloeg met 11-7.

Wed op Finale Dubai Darts Masters 2016 bij 888sport

Dubai Darts Masters halve finale. Vrijdag wordt de Dubai Darts Masters afgerond. Om 18:00 uur (NL tijd) speelt Michael van Gerwen tegen Dave Chisnall terwijl in de andere halve finale Gary Anderson tegenstand krijgt van Phil Taylor. Mighty Mike won de drie eerdere edities van het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten.
Hoogste odds Dubai Darts Masters 2016

Kwartfinale Dubai Darts Masters

Acht topspelers traden donderdag aan voor de oche in het tennisstadion te Dubai. Zonnig en warm is het altijd wel in Dubai, maar in zo’n omgeving kan het ook wat tochten. De een gaat daar wat beter mee om dan de ander. Of Adrian Lewis telkens pech had met de windvlagen is onbekend, maar de Engelsman ging er hard af tegen Chisnall: 1-10. Taylor maakte gehakt van James Wade (10-2).

Daarna waren er twee spannendere partijen, waarin Anderson het lastig had met Raymond van Barneveld (10-8) en Van Gerwen van Peter Wright won met 10-7.

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Voor Dave Chisnall is 2016 een matig jaar. Op het WK vloog hij er al uit in de achtste finale en bij het UK Open was het ook snel voorbij, terwijl hij geen moment zicht had op de play-offs van de Premier League Darts. Vorig jaar bereikte hij die wel. In zijn partij tegen Lewis kwam hij ondanks de ruime uitslag niet boven de gemiddeld 90,2 per drie pijlen uit. Dat is een moyenne dat Mighty Mike vermoedelijk ook nog wel geblinddoekt realiseert. Wel sterk was zijn uitgooipercentage van 56 procent.

Michael van Gerwen kreeg het tegen Snakebite absoluut niet cadeau. Zij waren de enige twee spelers van de avond met gemiddeldes van boven de honderd: 107,7 en 106,5. Pech dus voor Wright dat hij de kersverse winnaar van de Premier League Darts won. De Brabander knalde vanaf 6-7 achterstand door naar de winst. De manier waarop hij de drie laatste legs won was imposant: een tiendarter en elfdarter gevolgd een checkout van 112.

Gary Anderson – Phil Taylor

The Flying Scotman tegen The Power, oftewel de tweevoudig wereldkampioen tegen de man met zestien mondiale titels. Phil Taylor kwam tegen Wade op 3-0 en jumpte vanaf 4-2 naar 10-2. Een gemiddelde van 93 bleek toereikend. Anderson poetste tegen Barney een 2-3 stand weg met vijf legs op rij.

De Hagenaar knokte nog terug naar 9-8, waarna Anderson de deur sloot met een twaalfdarter. Zijn zwakke plek was het uitgooien, met tien geslaagde pijltjes uit 26 pogingen.

Programma Dubai Darts masters 2016

18:00 Michael van Gerwen – Dave Chisnall
19:00 Gary Anderson – Phil Taylor
Aansluitend Finale Dubai Darts Masters

Lees meer: wedden op darts

Voorspelling halve finale Dubai Darts Masters

Bij de bookmakers is Michael van Gerwen natuurlijk de top favoriet voor een finale plek met een notering van 1.14. Wie zijn tegenstander wordt is spannender. Phil Taylor heeft een klein voordeel volgens 888sport. De notering voor Phil Taylor is 1.75 tegen 2.05 voor Gary Anderson. De finale Dubai Darts Masters zal dus volgens de bookmaker 888sport Michael van Gerwen – Phil Taylor zijn.

Back To Top