Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Dubai Darts Masters 2015: Gary Anderson maakt debuut

Michael van Gerwen Dubai Darts Masters

Dubai Darts Masters. Gary Anderson gaat zijn debuut maken op de Dubai Darts Masters, een exclusief dartstoernooi waarvoor slechts acht spelers worden uitgenodigd. Het event vindt dit jaar plaats op 28 en 29 mei 2015.

Naast de wereldkampioen van 2015 maakt ook Michael van Gerwen zijn opwachting in het Dubai Duty Free Tennis Stadium. De Nederlander won de afgelopen twee edities, waarin hij in de finale te sterk was voor Raymond van Barneveld en Peter Wright, die ook op de deelnemerslijst van dit jaar terug te vinden zijn.

Recordkampioen Phil Taylor mag natuurlijk ook niet ontbreken op dit evenement dat alleen bestemd is voor de allerbeste ter wereld. Regerend UK Open-winnaar Adrian Lewis, Masters-winnaar James Wade en voormalig Lakeside-kampioen Stephen Bunting maken het deelnemersveld van acht spelers compleet.

Dubai Masters goed voor dartsontwikkeling in Midden-Oosten

Het dartstoernooi in Dubai mag uniek genoemd worden omdat er gespeeld wordt in de open lucht. Daarnaast krijgt het evenement ook veel aandacht op verschillende mediakanalen, waardoor de dartssport veel gepromoot wordt in het Midden-Oosten.

‘’De Dubai Duty Free Darts Masters hebben een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de sport in Dubai en de rest van het Midden-Oosten’’, aldus PDC-vertegenwoordiger Matthew Porter. ‘’De dartsfans in Dubai gaan alle wereldtoppers live in actie zien, in het stadion en op tv.’’

‘’We zijn hard aan het werk om de sport wereldwijd te laten groeien. Op het afgelopen Wereldkampioenschap Darts waren maar liefst 21 verschillende nationaliteiten aanwezig en met dit toernooi willen we de sport ook in het Midden-Oosten laten groeien.’’

Adams en Hankey onderuit op BDO World Darts Trophy

Martin Adams en Ted Hankey zijn uitgeschakeld op de World Darts Trophy in Manchester. ‘Wolfie’ ging verrassend met 6-3 onderuit tegen Jim Widmayer uit Amerika en Hankey moest zijn meerdere erkennen in Sam Hewson, de vervanger van Scott Waites.

Er kwamen gisteren ook twee Nederlanders in actie. Jeffrey de Graaf klopte Eddy Sims met maar liefst 6-0, maar Willem Mandigers ging met 6-3 onderuit tegen de als vierde geplaatste Martin Phillips.

Back To Top