Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Drie Nederlanders in kwartfinale EK Darts

Raymond van Barneveld

European Championship Darts. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen staan vanmiddag in de kwartfinales van het EK Darts. Ook Stephen Bunting is door na een knappe overwinning op Phil Taylor. De broers Huybechts sneuvelden in de tweede ronde.

Michael van Gerwen moest er hard voor werken om Brendan Dolan van het lijf te houden. Van Gerwen opende goed, liep uit naar een 4-2 voorsprong maar zag vervolgens hoe de Noord-Ier voorbij kwam en verder opstoomde naar een 4-6 voorsprong. Tijd voor een beetje groene power en Mike stond weer 6-6 gelijk. Dolan was aan gooi en maakte er 6-7 van, Mike vervolgens 7-7 en Dolan 7-8. De volgende twee legs gingen naar Van Gerwen. Eindstand: 10-8 voor Mighty Mike.

Van Gerwen favoriet tegen Chisnall

Vanmiddag in de kwartfinale treft Van Gerwen Dave Chisnall. Ze speelden zestien keer eerder tegen elkaar. Van Gerwen won elf keer en Chisnall vijf. Van Gerwen won de laatste vier matches die hij tegen de Engelsman speelde.

Raymond van Barneveld versloeg Vincent van der Voort met 10-7. Barney ging goed van start en pakte de eerste drie legs. Vincent van der Voort kon terugkomen tot 4-4 maar zag Barney daarna weglopen naar de 7-4. Van der Voort kon daarna terugkomen tot 7-5 en later nog eens tot 9-7 maar Barney heeft genoeg aan een uitgooi op dubbel-achttien voor de wedstrijd. Vandaag krijgt hij te maken met Peter Wright in de kwartfinale.

Jelle Klaasen kwam terug van een 4-6 achterstand in zijn strijd tegen Jamie Caven door vervolgens vier legs achtereen te winnen. Caven weet nog wel terug te komen tot 8-7, maar Klaasen geeft daarna niets meer weg en pakt de overwinning met 10-7. In de kwartfinale treft hij Mervyn King. Ze spelen in de eerste wedstrijd. King bereikte de laatste acht van een 10-7 overwinning op Ronny Huybrechts.

Geen initiatief Taylor in duel Bunting

De grootste sensatie van de dag was gisteren de overwinning van Stephen Bunting op Phil Taylor. Het lukte Taylor niet om hem zijn tegenstander van de wijs te brengen. Taylor had dan ook op geen enkel moment het initiatief in deze wedstrijd. Bunting pakte de eerste drie legs en kon alleen maar in de achtervolging. Pas bij 5-5 had hij de Lakeside-kampioen bijgehaald, maar die dacht er niet aan om gas terug te nemen. Phil Taylor kwam vervolgens bij de stand van 6-6 en die van 8-8 opnieuw gelijk en wist met 9-9 nog één keer een goede indruk te maken door een decider af te dwingen nadat Bunting zijn dubbel-zeven miste. Bunting pakte zijn kans in de decider en won met 10-9.

Onderweg gooide Bunting nog bijna een negendarter. Toen dat mislukte moest hij zich enorm concentreren om de teleurstelling niet te voelen omdat Taylor hem op dat moment weldegelijk van zijn stuk had kunnen brengen. “Het had prachtig geweest om een negendarter te gooien en de dubbel-twaalf was niet een miljoen kilometer ver weg, maar ik moest het daarna wel van me afzetten anders had Phil over me heen kunnen walsen,” aldus Bunting. In zijn volgende partij treft hij Terry Jenkins.

Vanmiddag worden in het Duitse Mühlheim eerst de kwartfinales gespeeld voor het EK Darts. In de avond volgen de halve finales en de hele finale. Als Bunting zich niet teveel laat beïnvloeden door het feit dat hij Taylor heeft verslagen, is de kans dat die finale door Bunting en Van Gerwen wordt gespeeld behoorlijk groot.

Uitslagen tweede ronde European Darts Championship

Terry Jenkins 10-8 Robert Thornton
Dave Chisnall 10-9 Ian White
Jelle Klaasen 10-7 Jamie Caven
Peter Wright 10-5 Kim Huybrechts
Raymond van Barneveld 10-7 Vincent van der Voort
Phil Taylor 9-10 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 10-8 Brendan Dolan
Ronny Huybrechts 7-10 Mervyn King

Kwartfinales European Darts Championship

Zondag 26 Oktober 2014: Middagsessie – 13.45 – 18.00 uur
Mervyn King – Jelle Klaasen
Stephen Bunting – Terry Jenkins
Michael van Gerwen – Dave Chisnall
Raymond van Barneveld – Peter Wright

Back To Top