Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Deelnemersveld van PDC World Cup uitgebreid naar 32 landen

In juni staat de vierde editie van de PDC World Cup of Darts op het programma. Tijdens deze editie is het deelnemersveld uitgebreid van 24 landen naar 32 landen. Het Nederlandse team wordt tijdens deze editie net als vorig jaar gevormd door de twee beste Nederlandse darters van dit moment: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Vorig jaar konden ze de dit niet bewijzen. De Nederlanders verloren al vroegtijdig van Finland. De titel van de derde editie van de PDV World Cup ging vorig jaar naar Engeland. Zij wonnen deze finale van België.

De PDC World Cup of Darts wordt dit jaar in Hamburg gespeeld. Het zal zich afspelen in begin juni, 6,7 en 8 juni. Het landentoernooi heeft qua kalender geruild met de UK Open. Doordat het deelnemersveld is uitgebreid van 24 naar 32 landen, maken een aantal landen hun debuut op de PDC World Cup. Dat gaat om Noorwegen, Frankrijk, China, Hongkong, Singapore, Thailand en India. Opvallend is dat Hongkong in het rijtje van de geplaatste landen staat.

Door de uitbreiding van het aantal landen is ook de opzet van het toernooi veranderd. In de eerste ronde van het toernooi zal elk geplaatst land (16 in totaal) gekoppeld worden aan een niet geplaatst land (ook 16 in totaal). Na deze ronde zal het toernooi zich verder afspelen volgens het speelschema. Voor Nederland is het speelschema niet gunstig. Al in de tweede ronde wacht wellicht Spanje. Spanje is als 15e geplaatst, maar wist eerder al Engeland te verslaan tijdens een PDC World Cup. In de kwartfinale treft Nederland mogelijk weer een zware tegenstander. De kans is aanwezig dat België (als zevende geplaatst) of Duitsland (als negende geplaatst) dan de tegenstander van Van Barneveld en Van Gerwen is.

De zestien geplaatste landen (deelnemende darters van elk land)

 1. Engeland (Phil Taylor – Adrian Lewis)
 2. Nederland (Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld)
 3. Schotland (Peter Wright — Robert Thornton)
 4. Australië (Simon Whitlock – Paul Nicholson)
 5. Wales (Mark Webster – Richie Burnett)
 6. Noord-Ierland (Brendan Dolan – Michael Mansell)
 7. België (Kim Huybrechts – Ronny Huybrechts)
 8. Ierland (Connie Finnan – William O’Connor)
 9. Duitsland (Jyhan Artut – Andree Welge)
 10. Oostenrijk (Mensur Suljovic – Rowby-John Rodriguez)
 11. Canada (John Part – Shaun Narain)
 12. Finland (Jarkko Komula – Jani Haavisto)
 13. Hong Kong (Ting Chi Royden Lam – Scott Mackenzie)
 14. Zweden (Magnus Caris – Peter Sajwani)
 15. Spanje (Antonio Alcinas – Carlos Rodriguez)
 16. Verenigde Staten (Darin Young – Larry Butler)
Back To Top