Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Deelnemers Word Series Darts Finals 2018: Wright als eerste geplaatst

The Masters 2021: Van Gerwen, Wright en Price scherpen de messen

Het deelnemersveld voor de World Series of Darts Finals 2018 is officieel bekend gemaakt. Er doen in totaal 24 spelers mee aan het toernooi dat van 2 t/m 4 november wordt gespeeld in het Multiversum in Wenen. Michael van Gerwen is regerend kampioen en ook Raymond van Barneveld heeft zich direct geplaatst.

Beide Nederlanders beginnen het toernooi in de tweede ronde. Er wordt gespeeld om een prijzenpot van £250,000.

Deelnemers Word Series of Darts Finals

Natuurlijk hebben de zes winnaars van de World Series van dit jaar, die in verschillende verre oorden werden gespeeld, zich automatisch geplaatst. Titelverdediger Michael van Gerwen won de Auckland Darts Masters, Peter Wright won de Melbourne Darts Masters, Rob Cross won de Brisbane Darts Masters, Gary Anderson won de US Darts Masters, Michael Smith won de Shanghai Darts Masters en Mensur Suljovic won de German Darts Masters.

Peter Wright als eerste geplaatst

Cross en Wright voeren gezamenlijk het klassement aan van de World Series Order of Merit; beide spelers behaalden 37 punten. Peter Wright wordt als eerste geplaatst voor de World Series of Darts finales omdat hij een hogere positie heeft op de Order of Merit. Michael van Gerwen is als derde geplaatst met 36 behaalde punten.

Raymond van Barneveld won geen toernooi maar eindigde als zesde in het puntenklassement. Simon Whitlock is de achtste speler in dit groepje. De Australiër won ook nergens, maar sprokkelde wel voldoende punten bij elkaar om als achtste op de ranglijst te eindigen. Deze acht spelers beginnen pas in de tweede ronde aan het toernooi.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Qualifiers World Series of Darts

Daarnaast plaatsen acht ‘qualifiers’ uit de World Series Order of Merit zich direc. Momenteel komen de volgende spelers in aanmerking voor een ticket: James Wade, de Belg Dimitri Van den Bergh, de Australiërs Kyle Anderson, Damon Heta en Raymond Smith; Jamie Lewis, de Canadees Dawson Murschell, en Royden Lam uit Hongkong.

Dat betekent dat er ook verschillende internationale spelers aanwezig zullen zijn uit verre gebieden, iets dat ontzettend goed is voor het internationale darts.

Nog wat meer Nederlanders?

Dan zijn er nog vier spelers die momenteel wel bij de top van de Order of Merit behoren, maar die niet hebben deelgenomen aan de World Series of Darts. Op grond van de huidige OoM zouden Daryl Gurney, Dave Chisnall, Ian White en Gerwyn Price gaan deelnemen aan de World Series Finale.

Daarnaast zijn er ook nog vier qualifiers welkom die zich komend weekend (vrijdag 19 oktober) via het kwalificatietoernooi in de Barnsley Metrodome in Engeland kunnen plaatsen. Deze qualifier staat open voor Tour Card-houders. Hieraan zullen ook verschillende Nederlandse darters deelnemen om deelname aan de World Series of Darts Finale af te dwingen.

Back To Top