Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Deelnemers Grand Slam of Darts 2017: Noppert, Barney en Van Gerwen

Halve finale WK Darts 2020: Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

Afgelopen weekend werden de namen van Simon Whitlock en Daryl Gurney toegevoegd aan de lijst van qualifiers voor de Grand Slam of Darts. Spelers plaatsen zich voor dit toernooi door de finale van een ander toernooi te halen.

De komende weken kunnen darters zich nog direct plaatsen door de finale van het EK Darts of van de World Series of Darts finales te halen. De overige acht plaatsen worden via qualifiers op 6 november vergeven.

Deelnemers Grand Slam of Darts 2017

De Grand Slam of Darts is één van de weinige darttoernooien waarin zowel BDO-darters als PDC-darters spelen. In totaal doen er acht spelers van de BDO mee en vierentwintig van de PDC. Enkele spelers plaatsen zich direct, anderen hebben zich inmiddels geplaatst door de finale te halen van belangrijke darttoernooien en anderen moeten nog een plek in de wacht zien te slepen. De Grand Slam of Darts vindt plaats in de Wolverhampton Civic Hall van 11 t/m 19 november.

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Corey Cadby, Gary Anderson, Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall, Mark Webster, Gerwyn Price, Mensur Suljovic en Berry van Peer hebben zich al verzekerd van een plaats namens de PDC. De laatste toevoegingen aan die deelnemerslijst zijn de namen van Simon Whitlock en Daryl Gurney, de finalisten van de World Grand Prix. Dat betekent dat er nog elf PDC-spelers aan de lijst zullen worden toegevoegd. Acht daarvan zullen hun plek moeten veroveren door de kwalificaties te spelen op 6 november.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Danny Noppert names de BDO

Bij de BDO zijn er drie mannen die zich direct hebben geplaatst voor de Grand Slam of Darts: Glen Durrant, Peter Machin en de Nederlander Danny Noppert. Daaraan worden de top vijf spelers op de BDO Rankings op 30 september 2017 toegevoegd: De huidige nummer één van de BDO Mark McGeeney, Jamie Hughes, Scott Mitchell, Ross Montgomery en Cameron Menzies.

Dat betekent dat Martin Phillips, de huidige nummer zeven van de BDO net buiten de boot valt, evenals de Belg Geert de Vos en de Nederlanders Willem Mandigers, Richard Veenstra en Wesley Harms.Danny Noppert Grand Slam of Darts 2017 betting Getty

Kwalificaties Grand Slam Darts

De kwalificaties voor de laatste acht plaatsen vinden plaats op 6 november in het Robin Park Tennis Centre, Wigan. Het begint na afloop van de kwalificaties voor het PDC Unicorn World Youth Championship waar 64 jonge spelers zich kunnen plaatsen voor het uiteindelijke toernooi van 23 november.

Zodra de jeugd klaar is, zo rond 3 uur ‘s middags lokale tijd, beginnen de kwalificaties voor de laatste plaatsen op het Grand Slam of Darts. Iedereen die in bezit is van een PDC Tour Card kan zich eerder die dag inschrijven en meedoen. Er wordt gespeeld om Best of nine legs.

Format GSOD

De Grand Slam of Darts wordt verdeeld over negen dagen gespeeld. De eerste ronde is een groepsfase en deze wordt gevolgd door een knock-outfase.

Dit jaar wordt het toernooi voor de elfde keer gespeeld. De afgelopen twee edities werden gewonnen door Michael van Gerwen. In 2012 won Raymond van Barneveld. Alle overige edities werden gewonnen door Phil Taylor.

Back To Top