Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

De Zwaan en Dekker bijten het spits af op eerste avond WK Darts

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Morgen begint het PDC WK Darts 2019 in Alexandra Palace in Londen. Het grootste dartsevent van het jaar en op dag één staan er meteen al twee Nederlanders aan de oche: Jeffrey de Zwaan en Jan Dekker.

De Zwaan speelt zijn eersterondepartij tegen Nitin Kumar en Jan Dekker valt een hele bijzondere eer ten deel: Hij speelt tegen Lisa Ashton, één van de twee vrouwen die aan dit WK Darten zal deelnemen.

Lisa Ashton op dag 1 WK Darts 2019

De eerste dag is altijd een beetje een rustige dag met vaak wat minder boeiende partijen. Sowieso omdat in de eerste dagen van het WK nog een aantal voorrondes moeten worden gespeeld en de grote namen pas wat later in het toernooi aan bod komen.

Maar dit jaar is die eerste dag in ‘Ally Pally’ wel heel interessant voor ons want er staan twee Nederlanders op het podium. Een daarvan mag het opnemen tegen niemand minder dan Lisa Ashton, de viervoudig wereldkampioen darts én regerend kampioen bij de vrouwen.

Jan Dekker – Lisa Ashton

Ze speelt haar eerste partij tegen onze eigen Jan Dekker. Aan hem dus de ietwat ondankbare taak om haar al op de eerste dag naar huis te sturen. Eigenlijk hopen best veel dartsfans dat het haar lukt om het ver te schoppen in dit toernooi – al is het alleen maar omdat het zo sensationeel zou zijn en omdat het tijd wordt dat vrouwen de plek krijgen binnen de sport waar ze recht op hebben.
Dekker en Ashton spelen in de laatste van de drie eerste ronde wedstrijden van morgen tegen elkaar.

Jeffrey de Zwaan – Nitin Kumar

Voordat het zover is, mag Jeffrey de Zwaan het toernooi openen tegen Nitin Kumar. De naam zegt het al: Kumar komt uit India, uit de deelstaat Tamil Nadu om precies te zijn en zijn bijnaam is The Royal Bengal.

Kumar staat in de eerste ronde omdat hij Ankit Goenka in de finale van het Indiase kwalificatietoernooi versloeg en daarmee verdiende hij een plek op het 2019 PDC World Darts Championship. Kumar is vrij onbekend binnen de dartswereld en heeft ook weinig internationale ervaring. Terwijl Jeffrey de Zwaan met zijn 22 jaar al veel beter thuis is in het wereldwijde dartsgebeuren.

De Zwaan tegen Cross in tweede ronde WK Darts?

De Zwaan staat momenteel op plek 47 van de PDC Order of Merit en zijn kansen om de tweede ronde te halen liggen dus goed. Als het hem lukt, mag hij in de laatste wedstrijd van morgenavond meteen proberen de derde ronde te halen. De winnaar van de wedstrijd De Zwaan v Kumar speelt dan namelijk tegen verdedigend wereldkampioen Rob Cross.

Michael van Gerwen en Gary Anderson

Morgen wordt een mooie openingsavond van het PDC WK darten. De echte kanonnen komen pas wat later tegen elkaar in actie, hoewel er dit weekend ook wedstrijden met Gary Anderson en Michael van Gerwen op het speelschema WK Darts staan. Beide moeten het tegen een qualifier opnemen. Dat kan natuurlijk altijd verrassend uitpakken, maar erg waarschijnlijk is het niet.

Michael van Gerwen favoriet voor de titel

wedden op WK darts Michael van Gerwen bookmakers | GettyDe grootste vraag bij het begin van dit WK darten is natuurlijk of het Van Gerwen lukt om een derde wereldtitel te veroveren. Wayne Mardle heeft er behoorlijk veel vertrouwen in dat MvG zich over enkele weken opnieuw wereldkampioen mag noemen. Michael hoeft namelijk niet op zijn best te spelen om de beste te zijn, zegt hij, terwijl alle andere deelnemers boven hun kunnen moeten spelen om überhaupt de finale van het WK Darts te halen.

Gokken op Van Gerwen

Daarnaast is er op dit moment behalve Michael van Gerwen simpelweg geen andere speler die er met kop en schouders bovenuit steekt. Er is weliswaar een handvol spelers die afgelopen jaar belangrijke toernooien wisten te winnen, maar dat was meestal een one-off en kreeg geen vervolg. Nu bij de bookmakers inzetten op Van Gerwen als de nieuwe wereldkampioen kan tegen een notering van 2.50. Dat betekent dat je 2,5 x je inleg terugkrijgt indien je voorspelling goed is.

Houd notering bookmakers voor De Zwaan in de gaten

De Zwaan is megafavoriet bij de bookmakers in zijn partij tegen Kumar. Het is jammer dat er op dit moment nog geen odds beschikbaar zijn voor de eventuele partij later op de avond tegen Rob Cross. De Zwaan heeft het echt in zich om een ‘upset’ te veroorzaken door de regerend kampioen naar huis te sturen. Hou het dus in de gaten morgenavond, want wedden op darten kan in de partij van De Zwaan tegen Cross erg lucratief zijn!

Inzetten op Lisa Ashton?

Dat Jan Dekker meteen op de eerste avond een einde maakt aan de meisjesdroom van Lisa Ashton, daarvan zijn de bookmakers nog helemaal niet zo zeker. Double Dekker is een goede speler, maar heeft de afgelopen jaren eigenlijk niet echt laten zien wat er allemaal in zit.

Ashton is keigoed, maar tegen mannen spelen is anders en er wordt een hoger niveau van haar verwacht. Dekker is dus favoriet met een quotering van 1.28, terwijl Ashton 3.60 noteert bij bookmaker Mr Green.

Programma WK Darts

Donderdag 13 december 2019 – 20.00 uur
Jeffrey de Zwaan vs Nitin Kumar (R1)
Martin Schindler vs Cody Harris (R1)
Jan Dekker vs Lisa Ashton (R1)
Rob Cross vs De Zwaan/Kumar (R2)

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top